Dialog mellem Sydøstjyllands Politi og Billund Kommune har resulteret i enighed om reduceret hastighed på Grenevej

Grenevej - Foto: Marianne Thorø

Dialog mellem Sydøstjyllands Politi og Billund Kommune gør at man nu er blevet enige om at fastsætte hastigheden på den østlige del af Grenevej i Billund til 60 km/t.

Da meldingen om en hastighedsbegrænsning på 80 km/t kom i starten af juni, mødte den stor kritik fra både beboere langs den østlige del af Grenevej og fra politikere i Billund Kommune. Her var holdningen, at en øget hastighedsgrænse ville have sikkerheds- og støjmæssige konsekvenser, trods de forbedrede forhold på Grenevej, som kommunen etablerede for få år siden.

 

Den gode dialog var vejen frem

Utilfredsheden gjorde, at Billund Kommune anmodede Sydøstjyllands Politi om at genoptage dialogen. De yderligere drøftelser har nu resulteret i, at kommunen til stor glæde hos formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen (A) har modtaget politiets meddelelse om, at den lokale hastighedsbegrænsning fastsættes til 60 km/t:

”Den gode dialog nytter. Det er sagen vedrørende hastighedsgrænsen på den østlige del af Grenevej et godt eksempel på. I sidste ende er det jo politiet, som fastsætter hastighederne på vores veje efter dialog med kommunen, men jeg er rigtig glad for at det er lykkedes at fastsætte den lokale hastighedsgrænse på 60 km/t,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen og fortsætter:

”Sydøstjyllands Politi har, som de naturligvis skal, taget udgangspunkt i færdselsloven og bekendtgørelsen om lokale hastighedsgrænser. Jeg er glad for, at vi mellem kommunen og politiet er enige om, at den lavere lokale hastighedsgrænse i det konkrete tilfælde er lig øget trafiksikkerhed, både for besøgende og beboere i området. Politiet skal derfor have ros for at lytte velvilligt til vores argumenter og i sagen her været med til at fastholde både den øgede sikkerhed og de bedre støjforhold på Grenevej.”

 

Beboerne langs og omkring den østlige del af Grenevej kan med den seneste meddelelse fra Sydøstjyllands Politi nu endelig betragte sagen som afsluttet og glæde sig over, at hastighedsskiltene med cifrene 60 km/t bliver stående og den aktuelle lokale hastighedsgrænse håndhævet skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.