Efterskolen Play bliver indviet i morgen

Efterskolen PLAYFoto: René Lind Gammelmark

Efterskolen PLAY holder indvielse onsdag den 9. august 2023 kl. 17.00, 18.30 og 20.00. For at deltage i indvielsen skal man tilmelde sig, og der er i skrivende stund kun få ledige pladser til kl.20.00 . Tilmelding skal foregå på skolens hovednummer 60 40 04 60 i dag tirsdag inden kl. 16.00

 

Skolen vil gerne vise lokalerne frem og inviterer hermed interesserede til at komme og se hvordan det gamle Erhvervsgymnasium er blevet transformeret til en moderne efterskole, hvor der er stor fokus på trivsel.

 

Forskellige linjer på Efterskolen PLAY

På Efterskolen PLAY er der følgende linjer:

Badminton
Contemporary Dance
Håndbold
Design og Konstruktion
Musik

 

Forstander med 22 års efterskoleerfaring

Forstander for Efterskolen PLAY, JP Nielsen, har i alt 22 års efterskoleerfaring. Senest som leder BGI akademiet. Han har altid været meget “efterskolemenneske” og kæmpet for nærværet og efterskolelivet. Det er også noget af det, jeg gerne vil lave på Efterskolen PLAY,” fortæller han. Vi bliver commited til hinanden hele flokken, både alle ansatte og elever. Vi skal have skabt Familien PLAY, så vores hverdag bliver båret af nærhed og fokus på trivsel. Vores faciliteter indbyder til samvær i store og små grupper, og vi har mulighed for at fokusere på at skabe stærke, sociale relationer,” forklarer JP Nielsen.

JP Nielsen – Foto: René Lind Gammelmark

Indtil nu er der 53 elever skrevet op til skoleåret

Lige nu er der 53 elever der er skrevet op, men der kan sagtens nå at komme flere til, for vi har stadig kontakt med nogen, der ikke er tilmeldt endnu.  Der er plads til 100 elever, og der er allerede skrevet knapt 80 op til år 2. Det kan godt være svært at forestille sig, hvordan det kommer til at se ud inden det er bygget færdigt, og det kan godt have indflydelse på hvor mange der er skrevet op på nuværende tidspunkt. Mange har jo valgt et år før hvilken efterskole de skal på. 

 

Kan kun gå på Efterskolen PLAY 1 år

Man kan kun gå på efterskolen i et år, fordi vi kun tilbyder eksamensfri 10. årgang,” forklarer JP Nielsen.

10. årgang er et trivselsår, hvor eleverne finder ud af, hvem de er, og hvad de kan. Langt færre falder ud af uddannelsessystemet når de har haft 10. årgang på en efterskole,” fortæller JP Nielsen.

Model af skolen – Foto: René Lind Gammelmark

 

Menneskelig trivsel skal være i fokus

Vi vil danne unge mennesker til at turde have en holdning og en mening, og til at gå ud og gøre en forskel i både det lokale og det globale samfund. Vi vil gerne give eleverne mulighed for at blive selvtænkende. Vi involverer dem i hverdagen og har dialoger med dem, om det liv vi deler på efterskolen,” forklarer JP Nielsen.

 

Efterskolen PLAY

Foto: René Lind Gammelmark

LEGO Masters 

Der bliver lavet et LEGO Masters univers i stil med det, der ses på TV2. Der bliver lavet et LEGO lab og et Klodskammer, hvor man kan sidde og bygge. Det kan bruges til en masse forskellige ting i forbindelse med undervisning, trivselsarbejde og socialt samvær. ”Når man får tingene i hænderne, så kan LEGO bare noget med kreativiteten,” forklarer JP Nielsen. ”Vi får også et fællesområde med en form for biograf, hvor man kan mødes. Det kalder og Fællesskabet.”

 

PLAY Lab

Design- og konstruktionslinjen på Efterskolen PLAY har to PLAY Labs, et Hacker Lab og Værkstedet. Her kan de arbejde med 3D-printere, lasercuttere og meget mere. Der kommer også et tænke-område, hvor man stille og roligt kan sidde og tegne og arbejde med idéerne.

”Vi har mange spændende lokaler, som vi glæder os til at vise til offentligheden, når vi holder åbent hus,” fortæller JP Nielsen. 

 

Efterskolen PLAY har til huse i den gamle handelsskolebygning på Vestre Boulevard 27A i Grindsted.

Du kan læse mere om Efterskolen PLAY på deres hjemmeside