Har du fået tilmeldt dig ? Fristen for tilmelding til H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag nærmer sig

Kom med til prins Christians 18-års fødselsdagFoto: Franne Voigt

Har du fået tilmeldt dig  – nu på fredag den 8. september 2023 kl. 8.00 er det sidste chance, for de 18-årige i Billund Kommune, for at tilmelde sig udtrækningen om at blive en af de to fra Billund Kommune som kan komme med til H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag.

 

To 18-årige fra Billund Kommune får nu mulighed for at komme med til prinsens fødselsdag. En unge-komité skal udpege de to heldige udvalgte blandt et åbent ansøgerfelt.

Vil du gerne til bal på slottet og fejre prins Christians 18-års fødselsdag ved et stort gallataffel? Så er det nu, du skal slå til.

H.K.H. Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober. Fødselsdagen vil han gerne fejre sammen med en masse andre 18-årige fra hele landet. Kongehuset har derfor inviteret to unge fra alle landets 98 kommuner plus Grønland og Færøerne til gallataffel på Christiansborg Slot. Festen kommer til at foregå på selve prinsens fødselsdag og bliver også med repræsentanter fra ungdomsorganisationer og unge fra sportens, kunstens og kulturens verden.

 

Sådan kommer du med

De 18-årige fra Billund Kommune, der gerne vil med, skal sende en ansøgning, hvor de svarer på 1) Hvorfor det lige præcis er dem, der skal med til festen, og 2) Hvad de ville give i gave, hvis de kunne vælge frit, som repræsenterer dem selv eller Billund Kommune.

Formen på ansøgningen er fri. Det kan fx være en video, tekst, sang, tegning – ja kun fantasien sætter grænser. Der er ekstra point for kreativitet.

Unge fra målgruppen (dvs. alle unge født i perioden mellem den 16. oktober 2004 og 15. oktober 2005) kan søge via dette link.

Alle de knap 300 unge i målgruppen fra Billund Kommune får desuden en invitation til at ansøge direkte i deres digitale postkasser.

En komité af lokale unge, der enten er lige over eller lige under 18 år, vil umiddelbart inden den 15. september udvælge hvilke to ansøgere, af hver sit køn, der får lov til at komme afsted til festen, hvorefter vinderne får direkte besked skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 

Kravene til ansøgerne er:

  • Du skal have adresse i Billund Kommune
  • Du skal være 18 år – hverken yngre eller ældre – på dagen for fødselsdagen (15. oktober 2023)
  • Du skal dække eventuelle egne udgifter til festlig påklædning.

Billund Kommune afholder transportudgiften til et centralt opsamlingssted, hvorfra Kongehuset sørger for busser til og fra festen i København