De praktiserende læger har ikke mulighed for at tilbyde Influenza vaccination

Influenza vaccinationGenrefoto

I går bragte vi på Netavisen Grindsted en pressemeddelelse fra Region Syddanmark, hvor man kunne se hvor man kunne få COVID-19 og Influenza vaccination. På baggrund af denne pressemeddelelse har vi fået henvendelser fra læsere der undrede sig over at de ikke kunne få Influenza vaccinationen hos deres egen praktiserende læge. 

 

Det er politisk bestemt, at vaccination for influenza IKKE kan foregå i almen praksis i år.

Hidtil har din praktiserende læge kunnet tilbyde disse vaccinationer, men i år har myndighederne besluttet, at vaccinationerne i stedet tilbydes i regionale vaccinationscentre, apoteker og en anden privat aktør. De praktiserende læger beklager, at de derfor ikke kan vaccinere som de plejer.

 

Det er ikke noget de praktiserende læger i området har bestemt eller ønsket. I Billund Kommune vil de nærmeste vaccinationscentre være Esbjerg, Kolding og Vejle som det ser ud nu.

Henriette Thostrup Poulsen der er praktiserende læge i Sdr.Omme, frygter at rigtig mange undlader at tage imod vaccinen. Det vil kunne betyde at flere får lungebetændelse og at flere bliver indlagt på sygehus. Sidste år var der rigtig mange der blev vaccinereet her i området.  Vi har tydeligt kunne mærke at der har været færre syge-og især færre der har været alvorligt syge fortæller Henriette Thoustrup Poulsen.