Billund Kommune står sammen mod ensomhed

march mod ensomhedFællesspisningsarrangementet i Vestermarkskirken arrangeres i et samarbejde mellem lokale foreninger og organisationer og Billund Kommune. - Foto: Billund Kommune

I Billund Kommune er foreninger, organisationer og kommunen optagede af at bekæmpe ensomhed, og det bliver der sat særligt fokus på, når Patrick Cakirli kommer forbi Grindsted med sin March mod Ensomhed den 12. oktober. Her er alle borgere inviteret til at gå med i kampen mod ensomhed.

Ensomhed er et folkesundhedsproblem, og ifølge Folkebevægelsen mod Ensomhed føler næsten 600.000 voksne i Danmark sig svært ensomme. Billund Kommune har også fokus på problemet og går med i March mod Ensomhed for tredje gang.

I forbindelse med March mod Ensomhed er en gruppe af foreninger og organisationer i kommunen gået sammen om at bekæmpe ensomhed med et fællesspisningsarrangement. Fællesspisningsarrangementet er den 11. oktober om aftenen – aftenen før marchen går fra Grindsted – og alle er velkomne uanset alder, baggrund, interesser osv.

”Vi kan ikke bekæmpe ensomhed alene. Derfor står vi sammen med lokale foreninger og organisationer om at mindske ensomhed og støtte og gøre opmærksom på alle de gode fællesskaber, vi har i kommunen. Jeg er glad for, at vi også i år går med i March mod Ensomhed, og jeg ser frem til fællesspisningsarrangementet, hvor vi understreger det brede samarbejde,” siger borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank.

Til fællesspisningsarrangementet vil der være fællessang, oplæg med Patrick Cakirli og en lokal ung og mulighed for at møde de organisationer, der står sammen om at arrangere fællesspisningsarrangementet – og blive klogere på nogle af alle de gode fællesskaber, der findes i kommunen skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Særligt fokus på ensomhed

Kommunens frivilligråd har også særligt fokus på ensomhed i år. Det betyder, at de bl.a. holder foreningsmøder, hvor de indsamler erfaringer med at bekæmpe ensomhed, og om lidt sætter de gang i en undersøgelse for at få bedre overblik over alle de gode fællesskaber, der allerede findes i kommunen.

Frivilligrådet har desuden drøftet problematikken med kommunens voksenudvalg, der også har ensomhed på dagsordenen. Voksenudvalget har bl.a. allerede nu besluttet, at der i 2025 skal holdes en ensomhedskonference i Billund Kommune.

Fakta

  • Ifølge Folkebevægelsen mod Ensomhed føler næsten 600.000 voksne i Danmark sig ensomme
  • Frivilligrådet har i år særligt fokus på ensomhed og går også med til March mod Ensomhed d. 12. oktober
  • Fællesspisningsarrangementet foregår onsdag d. 11. oktober kl. 17-21 i Vestermarkskirken, Nymarksvej 3, Grindsted
  • Man tilmelder sig fællesspisningsarrangementet ved at betale 50 kr. pr. person på MobilePay til 444 951 og skrive MME i tekstfeltet
  • Fællesspisningsarrangementet er arrangeret i et tæt samarbejde mellem Headspace Billund, Unge-og kulturhuset, Ungenetværket, Efterskolen PLAY, Vestermarkskirken, Frivilligcenter Billund og Billund Kommune

Man kan læse mere om March mod Ensomhed i Billund Kommune på billund.dk/marchmodensomhed