Nu har Sagro også trukket sig fra Filskovprojektet

FilskovprojektetFoto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

Nu har også landmændenes organisation, SAGRO, trukket sin støtte til planerne om en stor solcellepark ved Filskov.

Den melding kommer under to uger efter en anden stor spiller i projektet, Energicenter Nord, også trak sig efter det på et borgermøde i Filskov kom frem, at der har været fortalt flere usandheder i forløbet – med en finger pegende hen på det hollandske firma Interfarms Energy, der står bag planerne om den 2,5 kvadratkilometer store solcellepark.

– Der har i projektets opstart været utilstrækkelig kommunikation og koordinering. Det er naturligvis uheldigt, da der derved er opstået en række fejl og misforståelser i forhold til projektet. Sagro har derfor taget konsekvensen og trukket sig fra samarbejdet omkring projektet, skriver SAGRO-direktør Torben Jensen i en skriftlig kommentar til jv.dk.

Kritikken går især på at Interfarms i flere tilfælde har fortalt at der er stor lokal opbakning til projektet – et udsagn naboerne til området, hvor solcelleparken skal være, langt fra er enige i.

 

Læs mere

Infomøde om Solcelleprojekt ved Ravlundvej var godt besøgt