Jan Olesen der bor på Vilhelmsmindevej deltager i TV2’s realityprogram “Flokken”

TV2's realityprogram "Flokken"Jan Olesen - Foto: Lotta Lemche/TV2

På mandag er der premiere på TV2’s realityprogram “Flokken”.

I programmet bliver ti vidt forskellige danskere sig ud i deres livs eventyr. Kun ved at finde hinanden og holde sammen på flokken kan de sikre sig præmien på en million kroner.

En af de ti deltagere er Jan Olesen der bor på Vilhelmsmindevej mellem Sdr.Omme og Grindsted. Jan er 32 år gammel og arbejder som BIM Designer. Jan træner og kører triatlon hvor han bl.a. har kørt Ironman.

 

Hvordan fik Jan idéen til at deltage i programmet

Jan har gennem flere år som triatlet haft en skemalagt program for hverdage og weekender, ligesom han har noget arbejde som han går meget op i. Der var efterhånden gået meget hverdag i det, og derfor kunne Jan godt tænke sig at udfordre sig selv lidt mere, og blive hevet ud af “comfort zonen” og prøve noget han slet ikke føler sig hjemme i.

Jeg så helt tilfældigt at TV2 søgte deltagere til “Flokken”, og sendte en ansøgning til TV2. I ansøgningen fortalte jeg bl.a. at jeg er triatlet, og gerne vil prøve at blive kastet på dybt vand. Jeg har ikke nogen form for erfaring for at overleve i naturen, bare det at tænde et b ål i naturen ville være en udfordring fortæller Jan. 

Jan Olesen – Foto: Lars Elkjær/Elkjær Foto

TV2's realityprogram "Flokken"

Jan Olesen – Foto: Lars Elkjær/Elkjær Foto

Er kreativ

Jeg har som person måske gået lidt for meget op i at tingene udadtil har skullet se lidt for perfekt ud. Jeg er et kreativ menneske, hvilket også afspejler sig i min personlingehed på flere område. Noget så materialistisk om min påklædning, hvor jeg aldrig har været bange for at skille mig ud, rent faktisk ønsker jeg gerne at kunne skille mig ud her med min kreativitet. Det var en udfordring i sig selv, for her var det mere det praktiske frem for det moderigtige. 

Konceptet med at vi er en gruppe af mennesker der overhovedet ikke kender hinanden, eller har mødt hinanden med hver sin baggrund, skulle formå at få et samarbejde op at stå og fungere. Man er nødt til at kunne samarbejde – uanset hvilken baggrund man har, alle har noget med i bagagen og alle har noget at byde ind med i sådan en flok. Nogen er gode til noget praktisk, mens andre er gode til noget fysisk. Nogen kan ikke tænde et bål eller bygge et shelter, man kan måske bare nogle andre ting som eksepemvis fysiske udfordringer. 

 

Er født og opvokset i Silkeborg

Jan er født og opvokset i Silkeborg, men har boet mellem Sdr.Omme og Grindsted de sidste 12 år, bortset fra en kort periode hvor jeg har boet og arbejdet i København.  I weekenderne tog jeg hjem til Jylland, og da programmet blev optaget boede jeg i København.

 

Det har været en vild oplevelse at deltage i “Flokken”

For mig har det personligt været en helt vild oplevelse at deltage i programmet. Jeg har været presset vildt meget mentalt lige fra det øjeblik hvor jeg var alene der ude i et øde og ufremkommeligt bjergområde i Bulgarien.

 

Jeg var på så dybt vand.

Gik fra en meget struktureret hverdag, til at jeg står der ude hvor alt er nyt. Det at jeg først og fremmest skulle have skaffet mig et sted hvor jeg kunne sove. Hvordan skulle jeg gribe det an, og det var en kamp fra første sekund. Men det var samtidig også alt det jeg søgte jeg blev udfordret på.  Jeg søgte jo udfordringen i at blive hevet ud af min “komfort zone” og pludselig stå i et miljø hvor jeg slet ikke er på hjemmebane. Det gjorde jeg fra det øjeblik jeg blev sat af i bjergene.  

 

Min fysiske form på baggrund af min triatlon var rigtig god, men mentalt blev jeg hurtigt udfordret.

Det var positivt, og det kunne jeg tage med mig videre. Man har jo kun sig selv og sine egne tanker at gøre med.

I løbet af sådan en dag kommer der mange tanker, og hvad der i virkeligheden betyder noget for mig i min hverdag, for jeg tænkte tit på familien. Jeg tog nok nogen ting som en selvfølge. F.eks. at min familie bakkede mig op omkring min sport, for det har de jo altid gjort. Har jeg egentlig sat pris nok på alle de ting de har gjort for mig ?

Det er ikke fordi familien nogen sinde har krævet det, men jeg har efter at have deltaget i “Flokken” taget det med mig at jeg er enormt meget taknemmelig for den opbakning jeg altid har fået – og jeg har ikke sagt tak nok for det.

 

Kunne ikke lige ringe til Danmark

De tanker kom hurtigt, og man finder ud af at man holder af de mennesker man har omkring sig. Når man pludselig ikke kan ringe og sige, hvad laver du…. men sidder i bjergene i Bulgarien og ikke kunne komme i kontakt med familien – det får en til at tænke.

Jan kan af gode grunde jo ikke afsløre hvor langt han kommer i programmet, det må i læsere jo selv se når i ser de 8 programmer der bliver sendt på TV2.

Følg med her på Netavisen Grindsted, vi kommer senere med et opfølgende interview med Jan senere.

 

Det skriver TV-2 Om Flokken:

De bliver hver især spredt ud over et øde og ufremkommeligt bjergområde i Bulgarien og skal nu klare sig alene, mens de forsøger at finde resten af flokken. Når programmet begynder, er der ingen af dem, der kender spillets regler, eller hvad der er på spil.

De har kun det tøj, de har på, og en smule mad samt en radio, hvor de kan komme i kontakt med de andre. Nogle er bange for at være alene, andre er bange for mørket, og andre er bare opsatte på at nå i mål. Men fælles for dem alle er, at de har brug for hinanden for at overkomme de mentale og fysiske udfordringer, de står over for. Spørgsmålet er bare, om de kan finde tryghed og støtte hos mennesker, de aldrig før har mødt?

Hver deltager bærer desuden på en lille cylinder, der indeholder et ukendt beløb af den samlede pengepræmie. Forlader en deltager konkurrencen, tager de deres cylinder med. Det er derfor afgørende, at de kommer så mange samlet i mål som muligt for at sikre sig den bedste chance for at vinde millionen.

 

TV2's realityprogram "Flokken"

Jan Olesen – Foto: TV2