Niller har haft besøg af ulve to gange i år

Niller - Foto: René Lind Gammelmark

Niels Chr. Jensen, bedre kendt som Niller, er fritidsfåreavler og har været det i efterhånden rigtig mange år.

 

Ulve på Løvlund Stationsvej

Første gang ulvene var på togt i denne omgang var i midten af september på Løvlund Stationsvej hos Rasmus Gunderlund, hvor Niller havde en flok får gående. Her bed ulvene i 24 får, og de 7 var døde. Efter et par dage var antallet af døde får oppe på 14, da det havde været nødvendigt at aflive 7 får mere.

Ulvekonsulenten fra Skov & Naturstyrelsen fortalte at hvis man havde får der viste tegn på skader ville de dø i løbet af to tre uger.

 

Fugdal Mose

Anden gang i denne omgang var for godt 14-dage siden, hvor det var får der gik i Fugdal Mose det gik ud over. Naboen havde været rundt og kigge ved bækken, og kunne se et får der lå helt stille. Der var et lam der havde en rød plet.  Moderfåret var død, mens lammet var skamferet. Da Niller kom der ud, fandt de yderligere 6 får der var død. Den eneste der havde overlevet at blive bidt var et lam. Jeg tror det er en flok ulve der har været på togt, både på Løvlund Stationsvej, og også i Fugdal Mose.  Det finder vi først ud af når vi har fået besked fra Ulvekonsulenten hvad DNA testen har vist.

 

Urup

Jeg har lavet indhegning ved en gård på Tusborgvej – hos en landmand der havde en omkring 1 år gammel hund der sad i haven der var indhegnet. Den skældte meget ud for udenfor var der en ulv fortæller Niller.

 

Ulve er bange for strøm

I mine indhegninger er der omkring 4 tråde, og her skal der helst være over 4000 volt for at holde ulvene ude.  Det virker umiddelbart,  men nogen gange går de alligevel igennem. 

Der er en enkelt gang Niller har haft nogle får der er løbet over Hejnsvigvej (for et år siden) fordi de er blevet jaget, og her blev de ramt af en bil og døde.

 

Er sikker på ulvene kommer igen

Niller er ikke det mindste i tvivl om at ulvene kommer igen. Der var 29 ulve i forvejen – så nu er der mellem 50 og 60 ulve i Danmark vurderer Niller. Der er ulve der har ynglet i Klelund ( de har haft 8 hvalpe der er født i år – forklarer Niller).

 

Niller  med hans to hunde – Foto: René Lind Gammelmark

 

Herunder kan du se billeder af de får der var udsat for ulveangrebet sidste gang, på Løvlund Stationsvej.

Niller har haft besøg af ulve

Privatfoto

Niller har haft besøg af ulve

Privatfoto

Niller har haft besøg af ulve

Privatfoto