Johan Fredmar er klar til EM i Taekwondo

Johan Fredmar er klar til EMJohan Fredmar - Foto: René Lind Gammelmark

Den 19 årige Taekwondokæmpere Johan Fredmar fra Hejnsvig er klar til EM i Taekwondo der foregår i Innsbruck i Østrig.

Johan rejser til Østrig den 21. eller 22. november. Han skal dyste i Pair disciplinen den 24. november og den 26. november i Team disciplinen. Nogen af dem han skal møde – kender han godt fra tidligere internationale stævner.

Træner i Skanderborg og Skive

Johan træner til dagligt i Skanderborg – men er også begyndt at træne med i Skive, fordi en fra holdet er skiftet ud på grund af en skade, og en nu er kommet med. Det giver mange timer på landevejen, og da jeg arbejder i Lalandia i Billund, hvor vi selv kan skrive os på til vagter, kan netop den lange distance lade sig gøre, idet jeg har skrevet mig på til at holde fri kl. 16 eller 17, så jeg herved kan komme til træning forklarer han.

I november er der EM i Taekwondo.

For at blive udtaget til EM kigger man på hvilke resultater man som udøver har haft i de forskellige stævner man har deltaget i. Hvis man står lige med en anden udøver, går landsholdledelsen ind og vurderer om man er klar til EM eller hvem der er den bedste kandidat fortæller Johan Fredmar.
Johan og hans Pair makker havde ret mange point, da de havde deltaget i mange stævner. (pair er 2 kæmpere – red.). I Team (5 kæmpere red.) havde vi byttet noget ud og vi har deltaget i ca. halvdelen af stævnerne, hvorfor vi ikke har ligeså mange point, men stadig relativt mange.
Jeg har også deltaget i mange af de individuelle stævner, hvilket jo betyder at jeg også har mange point her. Jeg var egentlig kvalificeret til at blive udtaget i tre kategorier, men da man kun kan deltage i to, valgte jeg Pair og Team. Det betyder at min team makker er udtaget i individuel forklarer Johan Fredmar.
Udtagelserne skulle være kommet inden vi skulle til Kroatien, men det nåede vi ikke at få. Derfor vidste vi at Kroatien også ville have betydning når det kom til udtagelserne. Derfor betød det meget, at jeg i Kroatien både vandt guld i pair og team.

Hjernerystelse

Op til sidste EM (i 2021) vrikkede jeg rundt på min fod – men det nåede jeg at komme over inden jeg skulle afsted. Op til sidste VM (i 2022) fik jeg bøvl med knæet, men det kom jeg også over inden. Nu har jeg hjernerystelse, det er noget jeg fik på arbejde fordi jeg faldt ind i en dør da det var glat, men klar skal jeg nok blive igen. Utrolig dårlig timing var det, for fra i torsdags til søndag var der nemlig EM Camp – 4 dage med fuldt knald på. Nu tager jeg dog lige et par dage hvor hovedet for ro.

VM i 2024 i Hongkong

I 2024 er der VM i Taekwondo i Hongkong. Her tænker jeg at jeg skal forsøge at kvalificere mig. Det kan man i Individuel, Pair eller Team.

Johan er stadig med i Talent Billund – hvor han klarer styrketræningen.

Kunne godt tænke sig at få en professionel karriere

Hvis det bliver muligt, kunne jeg godt tænke mig at få en professionel karriere som Taekwondo kæmper fortæller Johan Fredmar.