Olivia Kirkegaard er en af tre der er nomineret til tiltlen som Danmarks bedste holdkammerat

Olivia Kirkegaard og holdet sammen med Mathias Vips Landen Jeppesen - PR-Foto

Flere end 150 indstillinger er kogt ned til tre finalister til prisen ”Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’”. Vinderen kåres til det store sportsshow Sport 2023 i Jyske Bank Boxen i Herning 6. januar.

Det gode kammeratskab er en helt afgørende ingrediens for landets idrætsforeninger. For at hylde den ekstra indsats for det gode træningsmiljø uddeles prisen Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’ for første gang ved Sport 2023 i Herning i januar.

Der har været stor interesse for at indstille holdkammerater under 18 år til prisen. Det har resulteret i et skarpt felt med flere end 150 indstillinger rundt i hele landet.

De mange indstillinger er af en jury skåret ned til tre finalister i Emma Talic (14) fra Rungsted-Hørsholm Floorball, Celina Schneider (14) fra Esbjerg Sharks Floorball Club og Olivia Kirkegaard (12) Fra Grindsted GIF Fodbold, og de er både glade og spændte:

”Det er helt sindssygt, og jeg er meget taknemmelig. Fællesskabet betyder for mig alt. Hvis ikke det er godt, så vil folk ikke at møde op. Derfor prøver jeg at snakke med alle og have et blik for, om alle har det godt. Og jeg håber, andre vil gøre det samme for mig,” siger Emma Talic.

”Jeg vidste slet ikke, at jeg var nomineret, så det er sygt fedt! Jeg prøver altid at være hjælpsom, glad og opmuntrende til træning. Det gør jeg, fordi dem på mit hold er sygt gode holdkammerater, som jeg bliver glad af at være sammen med. Jeg har set showet i tv, og de plejer virkelig at gøre meget ud af det, så jeg glæder mig til selv at være med,” siger Celina Schneider.

”Det er da megafedt. Det havde jeg ikke set komme, at jeg var indstillet til. Det var en god overraskelse,” siger Olivia Kirkegaard.

Olivia Kirkegaard og holdet – Privatfoto

Afgørende for fællesskabet

Det har ikke været nogen nem opgave at finde frem til de tre finalister blandt mange gode ansøgninger. Alligevel har de tre mulige vindere gjort et ekstra stærkt indtryk.

”Vi har været blæst bagover af de mange gode bud. Vi har i vores udvælgelse lagt vægt på, at de tre finalister er gode til at skabe trygge og rare træningsmiljøer, hvor kammeraterne har lyst til at komme uge efter uge. Uden de gode holdkammerater er der ikke noget foreningsliv. Det er dem, der skaber fællesskaberne ude i foreningerne både under træning men mindst lige så vigtigt før og efter,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af juryen.

Prisen uddeles i DIF’s store indsats Fremtidens Idræt for Børn og Unge, der er støttet af A.P. Møller Fonden. Vinderen bliver kåret ved Sport 2023 6. januar i Herning. Med prisen følger 50.000 kroner til en oplevelse for foreningen, mens der er 10.000 kroner til de to andre finalister skriver DIF i en pressemeddelelse.

 

Juryen bag udvælgelsen:

  • Jesper Nøddesbo, tidligere OL-vinder i håndbold og frivillig træner i AGF Håndbold
  • Christine Ravn Lund, forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Frans Hammer, næstformand i DIF
  • Freja Jæger Poulsen, vinder af Årets Ildsjæl ved Sport 2022

 

Fakta om Fremtidens Idræt for Børn og Unge:

  • A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget 85 mio. kr. til projektet ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’, der er udviklet af og drives af Danmarks Idrætsforbund.
  • ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ er et ambitiøst og omfattende projekt, som løber over de næste fem år.
  • Danmarks Idrætsforbund er paraplyorganisation for 62 danske specialforbund.
  • Under Danmarks Idrætsforbund er der i runde tal 6.000 børne- og ungdomsforeninger og 800.000 medlemmer under 18 år. 
  • Projektindsatserne er mange under følgende overskrifter: øge kapaciteten, trænerløfte og trivsel, involvering og rekruttering samt synlighed og videndeling.  

Se mere om programmet: www.dif.dk/bornogunge