Hedens Net blev løbet over ende af kæmpe interesse til møde i Sdr.Omme

Foto: René Lind Gammelmark

Hedens Net blev løbet over ende – det var noget af et tilløbsstykke – med masser af spørgsmål

 

Onsdag eftermiddag var 6 bestyrelsesmedlemmer fra Hedens Net klar til at tage i mod spørgsmål fra forbrugere i Sdr.Omme Multicenter.

Det var planen at man skulle stå ved 4 små borde, hvor de interesserede så stille og roligt kunne komme og stille spørgsmål, men det viste sig hurtigt at det ikke kunne lade sig gøre.

Interessen for mere information om det kommende skifte at tv-udbyder på fællesantennens anlæg var massivt større, Der var stillet 154 stole frem til de mange der var mødt op i Sdr.Omme Multicenter, og derfor blev arrangørerne nødt til at lave lidt om i konceptet for arrangementet.

Det betød at man skulle have flere stole og borde gjort klar, så folk kunne sidde ned, og formanden for Hedens Net, Dennis Lauridsen stod og fortalte via højttalerne i Multisalen hvad der skulle ske. 

 

Mange spørgsmål

Spørgelysten var stor, og nogle af spørgsmålene kunne man svare på umiddelbart – der var blandt andet flere der spurgte ind til om man så kunne beholde de kanaler man i forvejen havde hos YouSee.

Til netop det spørgsmål kunne Dennis Lauridsen svare, at det var ikke sikkert man kunne det.  For på det nye  system ville der være en gammeldags grundpakke der kører over antennestikket, lidt som den man kender i dag, der ud over var der mulighed for tre forskellige streamingpakker der forudsætter en internetforbindelse.  Udbyderen af tv er Allente.

Den nye grundpakke via tv-stikket indeholder DR1, DR2, DR RamaSjang, TV2, 5, TV2 Fri, TV2 News, TV2 Charlie, DK4, NDR, Sat1, ARD, ZDF, 7, 3sat, RGL, NRK1, 4 , Svt1, Svt2 til 249,- kr. pr. måned.

De tre WebTV (streaming pakker) koster fra 339,- kr. pr. måned op til 529,-kr. pr. måned. For at se WebTV skal man enten streame til f.eks. Chromecast, Chrome TV eller lignende, eller købe et smartstick eller en smart box som man kan tilslutte til sit tv. Man kan også på de fleste nyere tv installere allente appen, så man ikke behøver en box.

Blandt tilhørerne var også nogle der spurgte om man kunne se spor Golf på Allente pakkerne, og det kunne Dennis Lauridsen svare nej, det er der desværre ikke mulighed for. Den kan kun købes på gennem et YouSee Play abonnement hos YouSee.

 

Man kan godt få Internet uden at vælge en TV hos Hedens Net.

Hvis man ønsker streaming tv uden at have internet hos Hedens Net, vil der bliver opkrævet et medlemsgebyr på 30,- kr. pr. måned. Det er nødvendigt fordi den pris vi udbyder Allente streamingpakkerne til vores indkøbspris, så derfor er det nødvendigt at vi får lidt til håndtering, når vi skal sende fakturaer ud og der skal jo også være lidt til udbygning af Hedens Nets anlæg.

 

Foto: René Lind Gammelmark

Kan man beholde sin YouSee mailadresse

Der var flere af de fremmødte der spurgte om man kunne beholde sin YouSee mailadresse når man skifter fra YouSee.  Dennis Lauridsen kunne fortælle at det kunne man godt, men så skulle man betale for det via et abonnement hos YouSee. Hvis ikke man gjorde noget, ville ens mailadresse automatisk lukke ned, og man kunne dermed ikke få de mails man havde liggende eksempelvis i webmail.  

Med hensyn til tv pakker – så fortalte Dennis Lauridsen også at den mulighed Hedens Nets kunder i dag havde hos YouSee med bland selv ikke længere ville være noget YouSee ville tilbyde som det fungerede i dag. 

Hedens Net og tv-leverandøren allente arbejdede stadig på nogle flere andre muligheder, men pt. var der TV via antennestikke med grundpakken, og så de tre Web-TV løsninger der var muligt at bestille.

Pr. 1. Juli bliver signalet fra YouSee i Hedens Nets coax-antennekabler lukket ned, så hvis ikke man bestiller en af de mulige tv-pakker er der ikke signal til tv.   Det samme gælder for internet delen, hvilket betyder at man skal have et nyt modem tilsluttet i stedet for det man har fra YouSee.  

Hedens Net lovede på mødet at man ville hjælpe de kunder der ikke kunne finde ud af at få tingene til at virke, men at de jo af gode grunde ikke kunne komme ud til alle 6.500 medlemmer samtidig, hvorfor det ville blive efter en venteliste efter hvornår folk sørgede for at tilmelde sig.

Foto: René Lind Gammelmark

Mange havde fået svar, og mange savnede stadig svar

Da der var mødt så mange op, havde de 4 bestyrelsesmedlemmer fra Hedens Net naturligvis ikke mulighed for at kunne give de mange deltagere den helt optimale information. For selvom folk kunne gå hen og stille spørgsmål til de 4 efter Dennis Lauridsens oplæg, så kunne de jo ikke nå alle.

Derfor opfordrede Dennis Lauridsen også folk til at komme til Hedens Nets butik på Fælledvej 7 i Grindsted en af de tre dage hvor der var informationsdage, hvor man i ro og mag,  forhåbentligt kunne give folk svar på deres spørgsmål.

 

Kom og spørg bestyrelsen i butikken på følgende dage:

Onsdag den 3. april kl. 17-20: Hedens Net butik, Fælledvej 7
Tirsdag den 16. april kl. 17-20: Hedens Net butik, Fælledvej 7
Tirsdag den 30. april kl. 17-20: Hedens Net butik, Fælledvej 7