LEGO House præsenterer årets unikke sæt: LEGO Building Systems

LEGO House præsenterer årets unikke sætFlere ikoniske LEGO systemer samlet i ét eksklusivt sæt. Dette års LEGO® House Exclusive - LEGO® Building Systems vil være et glædeligt gensyn med i alt 22 elskede modeller fra LEGO historien. - PR-Foto: LEGO House

LEGO House præsenterer årets unikke sæt: LEGO Building Systems

Dette års LEGO House Exclusive – LEGO Building Systems – vil være et glædeligt gensyn med i alt 22 elskede modeller fra LEGO historien

LEGO House Exclusive sæt nummer fem er en hyldest til de tre grundlæggende LEGO byggesystemer: LEGO System, LEGO Technic og LEGO DUPLO, som fejres med ikoniske byg fra hvert system.

Sættet sælges eksklusivt i LEGO butikken i LEGO House

Sammen fortæller de tre individuelle systemer hver sin vigtige del af LEGO historien og årets eksklusive sæt omfatter tre milepæle – én fra hvert system: Town Plan No. 1 fra 1955, DUPLO tog fra 1980’erne og 853 Technic Car Chassis fra 1977. 

“LEGO House er ’Home of the Brick’ og der findes kun ét af slagsen i hele verden. Derfor er vi glade for at give vores gæster mulighed for at tage et helt særligt minde med sig fra deres besøg hos os. Siden åbningen af LEGO House i 2017 har vi derfor lanceret en række eksklusive LEGO sæt, der hylder ikoniske øjeblikke, milepæle og produkter fra LEGO historien. Sættene er kun tilgængelige i vores fysiske LEGO butik, og de er en stor succes. Den seneste tilføjelse er LEGO Building Systems, som er sæt nummer fem i rækken. Vi er virkelig spændte på at præsentere det for fans og gæster,” siger Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør, LEGO House.

 

Hylder det innovative LEGO System i Leg

Det første LEGO System i Leg sæt, Town Plan No.1, blev lanceret i 1955 og etablerede LEGO System i Leg som en hjørnesten i LEGO brandets historie. Det innovative koncept opstod hos anden generation i LEGO familien, Godtfred Kirk Christiansen, der ville “skabe legetøj, der forbereder et barn på livet og appellerer til dets fantasi og udvikler den kreative trang og glæde ved at skabe”. 

LEGO House’s egen Master Builder, Stuart Harris, har været ansvarlig for konceptualiseringen af LEGO House Exclusive siden 2017:

“Dette års brief var ‘fokusér på de tre mest centrale LEGO byggesystemer’. Med det i tankerne, besøgte jeg vores History Collection i LEGO House og noterede mig de sæt, der umiddelbart fangede min opmærksomhed. Modellerne, vi hylder i LEGO House Exclusive, er altid betydningsfulde milepæle i LEGO historien, og efter at have drøftet mine favoritter med husets LEGO historikere, gik jeg i gang med at bygge,” siger Stuart Harris og fortsætter:

“LEGO Town Plan har altid været en af mine personlige favoritter, så det faldt mig meget naturligt, at den skulle være med i årets eksklusive sæt. Jeg havde flere muligheder for Technic- og DUPLO-modeller, men jeg endte med at vælge det klassiske Car Chassis og DUPLO toget. Alle tre modeller er favoritter blandt mange LEGO fans og er en integreret del af aktiviteterne i LEGO House.”

Nanoversioner af ikoniske LEGO modeller

Årets nye eksklusive sæt henter inspiration fra den opdaterede History Collection i LEGO House, som gæsterne også kan gå på opdagelse i. Selvom stemplerne på Car Chassis ikke fungerer som i den originale version, er alle andre detaljer omhyggeligt genskabt. Town Plan No. 1 er blandt de tidligste LEGO sæt og har opnået kultstatus blandt fans. Sættet symboliserer essensen af leg med LEGO klodser og markerer et historisk startsted for mange LEGO entusiaster. DUPLO toget er inspireret af flere sæt fra 1980’erne og vil helt sikkert også vække nostalgiske minder hos mange.

De tre hovedmodeller er gengivet foran en grå væg, der skal forestille udstillingsvæggen i History Collection i LEGO House. Bag denne væg er en tidslinje med nanoskala-modeller af ikoniske milepæle i LEGO brandets historie, herunderThe Wooden DuckDUPLO set 511, der omfattede både DUPLO og LEGO System klodser, Technic Space Shuttleset 8480, Bionicle Tahu set 40581 og mange andre.

I alt kan man finde 19 nanobyg, og så er der desuden en ekstra tom plads, som man selv kan udfylde med det LEGO byg, man selv mindes mest – for LEGO leg handler i høj grad om at skabe sine egne minder gennem kreativitet og fantasi.

LEGO® House Exclusive LEGO® Building Systems sæt 40505 er eksklusivt tilgængeligt fra den 1. marts i LEGO butikken i LEGO House til 699 DKK med en købsbegrænsning på max tre sæt pr. husstand.