Månedens bog i april 2024 på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i april 2024 på Billund bibliotekerne er disse to bøger

 

 

Bibliotekerne i MAGION i Grindsted og i Sdr. Omme

Byen og havet af Keld Conradsen

Byen og havet er en dansk spændingsroman, med et videnskabeligt islæt. Den foregår i flere tidslinjer, som flettes sammen til et samlet billede. Vi starter i romanens nutid, hvor vi møder en ven til Arvid, som er sejlet ud med sin båd, for aldrig at vende tilbage. Vennen møder Arvids tante, som overlader ham en vigtig kasse. I kassen er bl.a. breve, som er skrevet i 1960’erne til Arvids mor, Jenny. Langsomt trevles Jennys tragiske historie op, hvor hun først gør en stor opdagelse inden for geologien, men derefter bliver fornægtet af det videnskabelige samfund, og hun ender med at tage sit eget liv. Brevene og resten af indholdet af kassen bliver brugt som puslespilsbrikker i den spændende historie om Arvid og Jenny, som fanger læseren fra første side.

Byen og Havet er skrevet af Keld Conradsen, som selv er geolog og aktiv sejler. De to ting skinner flot igennem i bogen, hvor begge dele er anvendt både centralt og autentisk.

Keld Conradsen har med Byen og Havet vundet DR’s romanpris.

Månedens bog

Byen og Havet – PR-Foto

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse

Hekseflod af Margaret Meyer

Hekseflod er en engelsk roman, som foregår i en lille landsby, år 1645. Den starter med en dramatisk og desværre sørgelig fødsel, hvor en kvinde mister sit barn under fødslen. Vi følger jordemoderen Martha Hallybread, som udover sit virke som jordemoder, også arbejder i huset hos en velhavende familie. Derudover, har hun også virke som generel ”klog kone”, bl.a. med stor viden om helende planter og urter.

Efter den ulykkelige fødsel, bliver den lille by ramt af datidens heksefeber. En hekseforfølger kommer til byen, og begynder at anklage byens kvinder for at være hekse. Martha får til opgave at vurdere, om kvinderne viser fysiske tegn på at være hekse, fx i form af vorter eller modermærker. Martha gør hvad hun kan for at forhale processen, som skal føre til dom over de mange kvinder. Men til sidst bliver selv hun i tvivl om, hvad der er rigtigt og forkert i den lille by, hvor der er et stort sammentræf af sælsomme hændelser.

Margaret Meyer er en canadisk forfatter, der er bosat i England. Hekseflod er hendes debutroman.

Månedens Bog

Hekseflod – PR-Foto