Ung taekwondo-kæmper vinder Årets Idrætspris

Johan Fredmar er klar til EMJohan Fredmar - Foto: René Lind Gammelmark

Årets Idrætspris tildeles et hold eller en enkeltperson for en helt enestående toppræstation inden for sin idrætsgren og derved fremhævet Billund Kommune regionalt eller nationalt.

Og det må man i den grad sige at den 19-årige taekwondo-kæmper Johan Hogrefe Fredmar fra Hejnsvig har gjort – flere gange. Han har tidligere været på scenen til Sports- og Kulturgalla, hvor han i 2020 blev Årets Idrætstalent 2020 og i år snupper han så Årets Idrætspris.

19-årige Johan Fredmar fra Hejnsvig har igen i år har haft et fantastisk sportsår med endnu flere præstationer end tidligere i disciplinen ”Freestyle Taekwondo”.
Johan kæmper som individuel atlet, som par og som team. I 2023 er præstationerne blevet til 3 x danmarksmester samt guldmedaljer i flere internationale stævner, herunder 2 x Nordisk Mesterskab, French Open, Fight X og Croatia Open. Derudover er det også blevet til podiepladser ved EM og German Open.

Johan Fredmar har sort bælte med 3. rang, 18 medaljer og optaget på landsholdet – det har været et begivenhedsrigt 2023 for 19-årige Johan Fredmar. I løbet af året er han blevet dobbelt nordisk mester, tre gange dansk mester og har vundet 12 internationale medaljer samt en tredjeplads ved EM. Næste mål for den ambitiøse taekwondo-udøver er at vinde medaljer ved VM i Hong Kong i 2024, hvor ambitionerne er store for både hans individuelle og for hans pair-præstation.

Johan Fredmar var oppe imod to øvrige nominerede til prisen:  Finn Nielsen, Bent Rathleff, Bo Gregersen og Torben Rathleff fra Vesterhede Krocketklub og Jan Grenå og Bo Bolding fra Vesterhede Krocketklub.

Den unge taekwondokæmper var desværre ikke selv til stede da han er Spanien til et EM-udtagelsesstævne. Derfor modtog hans mor prisen på hans vegne.