Unge tegnetalenter udstiller på Galleri SAM

Unge tegnetalenterHans Ole Herbst og 4 af de 6 tegnere - Foto: Billund Kulturskole

Glæden ved at tegne – unge tegnetalenter udstiller på Galleri SAM i Billund

Hvad sker der, hvis unge tegnetalenter får samme udviklingsmuligheder som unge med andre talenter?

For seks år siden startede et forsøg i Billund Kulturskole, som skulle undersøge behovet for et undervisningstilbud målrettet unge tegnere. Det var den almindelige forventning, at et rent tegnetilbud næppe kunne tiltrække elever nok. Der var brug for mindst otte elever. Tretten elever tilmeldte sig den først sæson. I dag er elevtallet vokset til over fyrre, tegneeleverne er fordelt på fire hold, og forsøget er for længst blevet et fast tilbud på Billund Kulturskole.

I weekenden 24. – 26. maj viser seks af de mest rutinerede elever fra Kulturskolens tegnehold deres bedste tegninger og skitser på Galleri SAM ved Billund.

På udstillingen vil man opleve tegning på et meget højt niveau. De seks elever arbejder i forskellige retninger, og man vil derfor også opleve en varieret udstilling. Man vil få et fascinerende indblik i hvor bredt tegnerfaget kan favne. Værkerne vil spænde fra det åbne og eksperimenterende, over de fine og præcise gengivelser af konkrete motiv og til de helt fantasifulde motiver, hvor tegnerne digter videre på virkeligheden og skaber deres eget overraskende og forunderlige univers.

 

Elevernes værker har forbløffet og fascineret, når de er blevet vist på andre udstillinger.

For tre af eleverne har det særlig betydning at udstille på Galleri SAM. De var nemlig med fra starten, og de var derfor også med, da tegneeleverne fik lov at udstille på Galleri SAM efter den første sæson tilbage i 2019. De tre elever ser frem til et gensyn og til at vise, hvor meget længere de er nået med deres tegneudvikling.

Lørdag og søndag vil eleverne være til stede på udstillingen, og man kan således både se værkerne og møde tegnerne bag dem.

 

Udstillingen vises kun i weekenden fredag den 24. maj, lørdag den 25. maj og søndag den 26. maj.

Galleri SAM, Grenevej 23, 7190 Billund.
Alle dage 13.00 – 17.00

Lørdag og søndag vil tegneeleverne være til stede på udstillingen skriver Billund Kulturskole i en pressemeddelelse.