Overnatningssted i Billund har modtaget en Guest Review Award

Foto: Booking.com

Booking.com afslører verdens mest imødekommende steder baseret på Guest Review Awards 2018

Globalt set er lejligheder for andet år i træk overnatningstypen med de bedste anmeldelser. Men i Danmark er Bed & Breakfast den mest populære kategori.

Bache House i Billund har fået en karakter 9,7 og ligger dermed på en 14.plads i Guest Review Award 2018
Bache house ligger på Lysningen 6 i Billund

Booking.com, en af verdens førende digitale platforme i rejsebranchen, hylder de overnatningssteder der kontinuerligt giver gæsterne en enestående oplevelse, med en Guest Review Award for 2018. Prisen, der er blevet uddelt de seneste 7 år, gives i år til 759.845 overnatningssteder i 219 lande. De lande der har fået flest priser, er Italien (106.513), Spanien (46.646), Frankrig (45.286), Tyskland (36.042), USA (35.626), Kroatien (34.027), Storbritannien (31.206), Rusland (26.729), Polen (26.572) og Brasilien (24.477). I Danmark har i alt 1649 overnatningssteder fået udmærkelsen og den gennemsnitlige karakter for overnatningsstederne er 8,5 (højeste karakter er 10)

Verdens mest imødekommende steder
Med udgangspunkt i det antal overnatningssteder, der har modtaget en Guest Review Award i 2018, afslører Booking.com nu for første gang nogensinde verdens mest imødekommende steder ifølge gæsteanmeldelserne. De mest imødekommende lande, dvs. de lande hvor den højeste procentdel af det samlede antal kvalificerede overnatningssteder har fået en pris, er Østrig, Tjekkiet, Polen, New Zealand, Taiwan, Rumænien, Ungarn, Irland, Serbien og Grækenland. De allermest imødekommende rejsemål i verden er Göreme (Tyrkiet), Slunj (Kroatien), Eluanbi (Taiwan), Niagara-on-the-Lake (Canada), Lake Tekapo (New Zealand), Bendigo (Australien), Newport (USA), Nozawaonsen (Japan), Fernando de Noronha (Brasilien) og El Chaltén (Argentina).** Dette er særligt relevant for de 62 % af danske rejsende, der vurderer, at en imødekommende og interessant lokalbefolkning er noget af det, der vægter højst, når de skal vælge et rejsemål.

Listen over de mest imødekommende indkvarteringstyper understreger at de rejsende fortsat sætter pris på unikke overnatningssteder: Riad, bed & breakfast, feriegård, pensionat, lejlighedshotel og ryokan. Og i Danmark var Bed & Breakfast den allermest populære overnatningskategori i 2018.

Lejligheder og unikke overnatningssteder er stadig de rejsendes favoritter
For andet år i træk er lejligheder globalt set den type overnatningssted der får de bedste anmeldelser, og udgør mere end en tredjedel (36%) af de overnatningssteder der har fået en Guest Review Award i 2018. Og selvom hoteller ligger på andenpladsen, er næsten tre fjerdedele (73%) af alle de vindende overnatningssteder huse, lejligheder eller andre unikke overnatningssteder, herunder alt fra både og igloer til privat indkvartering og landsteder. Fire af de fem bedst vurderede indkvarteringstyper tilhører den alternative kategori: lejlighed (269.649), hotel (148.913), pensionat(78.574),bed & breakfast(66.697) og feriehus(56.303).

De danske rejsendes fortsatte interesse i at opleve et bredt udvalg af unikke overnatningssteder afspejles også i en undersøgelse som Booking.com for nylig har foretaget blandt 21.000 rejsende i 29 lande. Den viser at mere end en fjerdedel af de danske rejsende (26%) ville foretrække at bo i en feriebolig (feriehus eller lejlighed) fremfor et hotel i 2019. Derudover svarede næsten en tiendedel (8 %) at de ville overveje at udleje deres egen bolig på et website hvor man kan booke overnatning, i løbet af det kommende år. 21 % af de danske rejsende vil også gerne prøve en indkvarteringstype i 2019, de endnu ikke har prøvet før.

“Uafhængigt af overnatningsstedets type, størrelse og beliggenhed oplever vi at kunderne sætter pris på personlige oplevelser – om det så er et særligt fokus på detaljer eller en unik tilgang til service,” siger Olivier Grémillon, Vice President hos Booking.com. “Med disse priser hylder og takker vi alle de fantastiske overnatningssteder som skaber enestående rejseoplevelser for vores kunder hver dag.”

Et udvalg af enestående danske overnatningssteder, der har modtaget en Guest Review Award i 2018:

 1. Tåsinge B&B Svendborg som er Bed & Breakfast fik karakteren 9.8
 2. B&B Villa Filsø Tim i Vestjylland er Bed & Breakfast fik karakteren 9.8
 3. Langø Overnatning i Langø på Lolland er Homestay fik karakteren 9.8
 4. Bikrkum BB i  Odense SØ er Bed & Breakfast fik karakteren 9.8
 5. Porshus Ferielejlighed i Sundstrup ved Viborg er en lejlighed som fik karakteren 9.8
 6. Hørhavegarden B&B i Højberg ved Århus S er Bed & Breakfast fik karakteren 9.8
 7. Rødkærgård Bed & Breakfast i Kerteminde fik karakteren 9.7
 8. Heltoften Bed & Breakfast på Nykøbing Mors er Bed & Breakfast fik karakteren 9.7
 9. Kathrines Bed & Beadfrast i Svendborg som er Bed & Breakfast fik karakteren 9.7
 10. Dyssegaard B&B i Skallerup ved Vordingborg er Bed & Breakfast fik karakteren 9.7
 11. Ruhetgaard Holiday Apartment i Ærøskøbing er en lejlighed som fik karakteren 9.7
 12. I/S Hamara i Vesterskerninge på Sydfyn er en lejlighed som fik karakteren 9.7
 13. Sellebjerg Apartment i Bindslev som ligger i Nordjylland er en lejlighed som fik karakteren 9.7
 14. Bache House i Billund er en villa som fik karakteren 9.7
 15. Toften2 Apartment i Håstrup ved Faaborg er en lejlighed som fik karakteren 9.7

For at modtage en pris skulle overnatningsstederne have en gennemsnitlig karakter på minimum 8,0 baseret på mindst 5 anmeldelser kl. 11.59 (CET) d. 31. oktober 2018. Kun kunder der har overnattet på et overnatningssted, kan lave en anmeldelse af deres oplevelse på Booking.com. Efter gæsterne er tjekket ud af overnatningsstedet, bliver de inviteret til at bedømme deres oplevelse i seks kategorier: rengøring, komfort, beliggenhed, faciliteter, personale og valuta for pengene. Disse anmeldelser bliver aldrig redigeret eller ændret på nogen måde, så andre rejsende kan stole med at de er troværdige beretninger om gæsteoplevelsen på et overnatningssted på Booking.com.

Landene er sorteret efter den samlede andel af Guest Review Award-vindere i 2018 sammenlignet med det samlede antal kvalificerede overnatningssteder i det land. Antallet af prismodtagere i landet skulle også være højere end gennemsnittet for at komme med på listen (mindst 4.000 prismodtagere).

Rejsemålene er sorteret efter den samlede andel af Guest Review Award-vindere i 2018 sammenlignet med det samlede antal kvalificerede overnatningssteder i byen. Rejsemålene skulle også være højere end gennemsnittet for at komme med på listen (mindst 50 prismodtagere).

Dette er defineret som procentdelen af deltagere der gav dette 7 ud af 10 eller højere. Undersøgelsen blev bestilt af Booking.com og udført uafhængigt blandt 53.492 personer i 31 markeder. For at deltage i denne undersøgelse skulle deltagerne være fyldt 18 år, have rejst mindst én gang i de sidste 12 måneder og enten være den primære beslutningstager eller involveret i beslutningerne om rejsen. Undersøgelsen blev udfyldt online mellem d. 16. Oktober og 12. November 2018.

Overnatningsstederne blev sorteret efter det samlede andel af Guest Review Award-vindere i 2018 sammenlignet med det samlede antal kvalificerede overnatningssteder indenfor hver type på verdensplan.