50 til forpremiere på 2020 versionen om Arlettes historie

Foto: René Lind Gammelmark

Den 26. januar 2020 var 50 personer til forpremiere på 2020 versionen af filmen om Arlette Andersens historie.

Arlette Andersen der oprindeligt er født og opvokset i Frankrig kom under anden verdenskrig i koncentrationslejren Auschwitz.

Da hun kom hjem fra lejren og havde taget godt 50 kg på, var hun en blandt 600 personer der var blevet inviteret på ferie i danmark. Her mødte hun i København Ole, som hun senere bliver kæreste med og også gift. De flyttder efter et par år til Fredericia hvor Ole havde fået arbejde som Gymnasielærer. Den nu 95-årige Arlette bor stadig i Fredericia.

Foto: René Lind Gammelmark

Thomas Kvist Christensen holdt et oplæg i Grindsted Kino, hvor han fortalte om den nye udgave af filmen der er blevet opdateret, udvidde og udskiftet filmsekvenser. Den har også fået en anden slutning.

Thomas Kvist Christiansen – Foto: René Lind Gammelmark

Thomas Kvist Christiansen til venstre og Fabrice Boyer til højre – Foto: René Lind Gammelmark

Thomas Kvist Christensen fortalte da også at han havde lavet den første film i helt omvendt rækkefølge, for normalt skriver man en bog, dernæst laver man bogen til en film, men han havde gjort det i omvendt rækkefølge, idet han først havde lavet filmen, dernæst skrevet bogen “Vi er her for at dø” som han skrev i sommeren 2019. Bogen blev udgivet i december og han havde også bogen med til søndagens forpremiere i Grindsted, hvor interesserede kunne købe et eksempler.

Foto: René Lind Gammelmark

Thomas Kvist Christensen havde også Fabrice Boyer, der har taget turen fra Clermont Ferrand for at være med til at præsentere den nye Arlette-film. Fabrice Boyer der er franskmand og arbejder som biblioteksdirektør på det universitet hvor Arlette studerede da hun blev sendt til Auschwitz.  Han bruger sin fritid på at oversætte Thomas Kvist Christensens bog til Fransk, for i Frankrig kender man ikke så meget til historien.

Fabrice Boyer til venstre og Thomas Kvist Christiansen til højre – Foto: René Lind Gammelmark

Den 27. januar 2020 er det 75-års dagen for befrielsen af KZ-Lejren Auschwitz, hvilket bliver markeret mange steder i verden.