Fremover kan man maksimalt få passet sine børn i 48 timer om ugen

Foto: René Lind Gammelmark

På byrådsmødet tirsdag den 16. marts 2021 godkendte byrådet i Billund Kommune at ændre på pasningsmodulerne i de kommunale daginstitutioner.

Børneudvalget besluttede den 27. januar 2021 at sende et forslag med tre pasningsmoduler i daginstitutioner til høring i forældrebestyrelser i daginstitutioner og skolebestyrelsen på Lynghedeskolen. Høringsperioden er nu over og derfor er sagen genoptaget.

I budgetforliget 2021 blev forligsparterne enige om at der skulle foretages en reduktion af det nuværende udvalg af pasningsmoduler i daginstitutionerne.

Hvor forældrene på nuværende tidspunkt kan vælge mellem fem pasningsmoduler på 50, 45,40,32 og 25 ugentlige timer, vil der fremover være tre moduler.

Et fuldtidsmodul på 48 timer, og to deltidsmoduler på henholdsvis 40 timer og 30 timer på uge. Alle forældre kan frit vælge mellem de tre pasningsmoduler. Fuldtidsmodulet kan anvendes indenfor institutionens udvidede åbningstid der er fra kl. 6 til 18. De to deltidsmoduler kan anvendes indenfor institutionens faktiske åbningstid, der fastsættes af forældrebestyrelsen.

Byrådet godkendte Børneudvalgets indstilling.