LEGO Fonden offentliggør modtagere af global pulje på 900 millioner kroner til børns udvikling

Foto: Ed Cunicelli Photo

LEGO Fonden inviterede tidligere i år nytænkende organisationer til at søge fondens største donationspulje nogensinde i anledning af LEGO® brandets 90-års fødselsdag. Nu er de fem modtagere udvalgt blandt mere end 600 ansøgninger. Med fokus på læring gennem leg vil projekterne hjælpe med at løse udfordringer, der forhindrer verdens børn i at trives og opnå deres fulde potentiale.

LEGO Fonden har i dag offentliggjort de fem modtagere af ”Build a World of Play”, en global pulje på i alt 900 millioner kroner til finansiering af innovative projekter med fokus på at fremme børns udvikling i den tidlige barndom. Donationen understreger LEGO Fondens engagement i det nu 90 år gamle LEGO® brand og den fælles mission om at bringe læring gennem leg til børn i hele verden skriver de i en pressemeddelelse.

I forbindelse med LEGO® brandets 90-års fødselsdag har LEGO Fonden forpligtet sig overfor verdens yngste børn. Vi vil bidrage til at skabe en verden, hvor børn trives. ”Build a World of Play” er designet til at gøre netop det ved at finansiere innovative projekter, der skaber en reel forskel for børnenes udvikling i den tidlige barndom, fortæller Thomas Kirk Kristiansen, bestyrelsesformand for LEGO Fonden, og fortsætter: ”Jeg er overbevist om, at leg kan være med til at fremme læring og udvikling for børn i hele verden, adressere globale udfordringer, og transformere tilgangen til læring, så den bliver mere inkluderende. Stort tillykke til de fem modtagere, der alle har vist, at de kan skabe innovative løsninger. Vi ser frem til at samarbejde med dem som langsigtede partnere og sammen investere i børnenes fremtid.”

”LEGO Fondens valg af de fem modtagere signalerer en langsigtet investering i de yngste børn, tilføjer Thomas Kirk Kristiansen, og fortsætter: ”Inklusion er fundamentet på tværs af projekterne, der alle arbejder for at nå nogle af de mest marginaliserede børn og lokalsamfund i verden og bidrage med at skabe rammerne for, at alle børn får mulighed for at lære, lege og trives i de vigtige tidlige år af livet.”

”Build a World of Play” modtog i alt 627 ansøgninger fra 86 lande hvoraf 10 finalister blev udvalgt. Ansøgningerne blev vurderet af tværfaglige eksperter fra hele verden ud fra kriterier om potentiel effekt, realistisk implementering, samfundsværdi og bæredygtighed. Hver af finalisterne har allerede modtaget ca. 6 millioner kroner til forprojekter, der blandt andet har muliggjort opbygning af teams og grundig projektplanlægning.

 

De fem nye partnere er:

 • Akili Familly: Lokalforankret legebaseret læring for familier og lokalsamfund
  Ubongo International vil understøtte hjemmeundervisning og skabe læring gennem leg for børn og deres omsorgspersoner ved at udvikle og skalere Akili Family, som er pædagogiske underholdningsprogrammer til tv, radio og digitale platforme på lokale afrikanske sprog.
 • GogoPlay: Læring gennem leg for børn i landdistrikter i Sydafrika
  Organisationen IRD Global vil opbygge netværk, som skal arbejde med børns udvikling i den tidlige barndom i Sydafrika. Projektets formål er at bruge leg til at højne børnenes trivsel ved at arbejde med især bedstemødre (gogos), som ofte er de primære voksne i de mindste børns hverdag.
 • Kulturelt initiativ for børn af oprindelige folk i Amerika  
   Johns Hopkins Center for Indigenous Health og deres partnere over hele verden vil øge trivslen for børn af oprindelige folk og deres familier ved at udvikle og skalere kulturorienteret hjemmeundervisning og skabe legepladser, hvor flere generationer kan lege sammen. 
 • REAL Fathers: Opskalering og udvikling af positivt forældreskab
   Impact and Innovations Development Centre og deres partnere i Uganda vil styrke børns udvikling i den tidlige barndom ved at arbejde med positive faderskabsnormer i samfundet og motivere til ikke-voldelige tilgange til børneopdragelse.
 • Styrkede lege-muligheder for handicappede børn
  Clinton Health Access Initiative vil give handicappede børn bedre muligheder for at lege og trives i den tidlige barndom gennem fællesskabsorienterede offentlige programmer.

LEGO Fonden har samarbejdet med ”Lever for Change”, en nonprofitorganisation under John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, som har stået for processen i at finde de fem nye partnere. Lær mere på: learningthroughplay.com/build-a-world-of-play/the-challenge

 

PR-Foto: LEGO