LEGOnisterne fik hjælp af H.K.H. Kronprinsesse Mary til at pakke rygsække

Kronprinsesse MaryVilly Markmann og H.K.H. Kronprinsesse Mary - Foto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

 

Hvert år er omkring 2000 børn på krisecenter med deres mor. Ofte kommer børnene afsted i hast og får derfor hverken tøj, legetøj eller andre ejendele med sig.

 

Sammen om at uddele rygsække

Derfor har Mary Fonden og Ole Kirk’s Fond siden 2008 uddelt rygsække til krisecentre i Danmark, på Færøerne og i Grønland. Rygsækkene pakkes typisk af en stor gruppe frivillige LEGOnister i Billund, men i dag fik de hjælp udefra.

Camilla Kirk Christiansen og Kjeld Kirk Kristiansen indtog sammen med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary et pakkebord i LEGO Charitys lokaler på Kløvermarken i Billund og pakkede på livet løs: bl.a. tøj, bøger og legetøj røg ned i de mange rygsække.

– Det glæder mig meget at være en del af det her i dag. Der er så mange, der er med i projektet, og som bidrager med en genstand, men også med tid. Men det er også en hyggelig dag, hvor jeg mødes med dem, der pakker, og hvor vi taler om, hvad projektet betyder, og hvad det gør for børn, der står i en svær periode i deres liv, siger Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary, i en kommentar.

 

Fik også et kort med

Med i rygsækken er også et kort fra Kronprinsessen til børnene, der modtager rygsækken – og de kort er ofte endt med en hilsen til den kongelige afsender og Mary Fonden:
– På kortet opfordrer vi børnene til at tegne eller skrive et eller andet, så vi får rigtig mange tilbagemeldinger på postkortet – enten en helt almindelig tegning eller en mor, der fortæller hvad rygsækken betyder, og hvad den gjorde for dem, da de modtog den. Og hvor glade deres børn blev, da de modtog den i en svær tid. Og det er med til at bekræfte os i, at det her projekt betyder rigtig, rigtig meget, lyder det fra Kronprinsessen.

 

LEGOnister

Ved hendes side i dag stod Villy Markman fra Billund, der har været med til at pakke rygsække flere gange før. Og Kronprinsessens hjælp i dag betyder meget, mener han.

– Vi sætter jo stor pris på Kongehuset og specielt Kronprinsessen. Hun har jo været med til at pakke i mange år, siger Villy Markmann, der før har drukket kaffe og snakket med Kronprinsessen:

Hun er helt nede på jorden og ligetil – meget, meget nem at tale med. Hun har et godt hjerte – det må hun have, ellers sætter hun ikke sådan noget som det her i gang, konstaterer Villy Markman.