Natteravnene i Grindsted er årets sociale forening 2023

Natteravnene i Grindsted vandt fredag aften prisen som "Årets Sociale Forening 2023". Prisen blev uddelt til Frivilligfesten, afholdt af Frivilligrådet i Billund Kommune, på den landsdækkende Frivillighedsdag "Frivillig Fredag. Foto: Billund Kommune

Prisen som ”Årets Sociale Forening” er netop blevet uddelt, og det var Natteravnene i Grindsted, der velfortjent løb med vandrepokalen og en kurv med lækkerier til de mange frivillige i foreningen

 

Over 300 frivillige fra hele Billund Kommune var fredag den 29. september samlet til Frivilligfest i MAGION, da Natteravnene i Grindsted fik overrakt vandrepokalen som bevis på, at de er ”Årets Sociale Forening 2023” i Billund Kommune.

Prisen uddeles hvert år til Frivilligfesten, som afholdes på den landsdækkende frivillighedsdag – Frivillig Fredag. Hvert år kan borgere og foreninger indstille kandidater til ”Årets Sociale Forening”, som uddeles til en forening på det sociale område, der på særlig vis, har været med til at tænke nyt eller har taget spændende initiativer. I år har Frivilligrådet haft ekstra fokus på initiativer, der har gjort eller gør en forskel for ensomme medborgere skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Prisen – og vandrepokalen – gik til Natteravnene i Grindsted for den store indsats, de gør for at skabe tryghed blandt børn og unge, der opholder sig i Grindsted omkring campus, skolerne samt andre steder i byen.

De tidligere vindere af prisen “Årets Sociale Forening” er indgraveret på porkalen. Vågetjenesten v. Røde Kors Grindsted (2022), Mænds Mødesteder i Billund (2021), Lynhedens Lykkebørn (2019), Brugerrådet på Lindegården i Billund (2018), SKIF Kroager (2017) og DDS Spejderne Sdr. Omme (2016). Foto: Billund Kommune

Det var en borger, der ikke personligt kender til de frivillige i Natteravnene Grindsted, men blot til foreningens virke, der havde indstillet forening til prisen. Og det var også en af de afgørende faktorer for Frivilligrådet, da de skulle vælge mellem fire meget stærke kandidater som årets vinder.

”Vi havde et virkelig stærkt felt af kandidater til prisen i år, og derfor må vi også være ærlige og sige, at det ikke har været en let beslutning. Men vi valgte Natteravnene i Grindsted for at tydeliggøre og anerkende det store arbejde, som de gør, for at skabe tryghed blandt vores børn og unge samt deres blik for de børn og unge, der går ensomme rundt blandt de andre børn og unge,” fortæller Martin Alminde Friis, næstformand i Frivilligrådet.

Udover uddeling af prisen som ”Årets Sociale Forening” bød Frivilligfesten også på festtaler, en skøn koncert med Billund Kulturskoles voksenkor ’Go Vocal’, fællessang og hyggeligt samvær de mange frivillige imellem. Traditionen tro blev der spist god mad, som blev serveret af medlemmer fra Kommunalbestyrelsen

Underholdning ved Go Vocal – PR-Foto: Billund Kommune

 

Natteravnene var også i byen da der fredag eftermiddag var Hero Run – Foto: Privatfoto