Grindsted Rotary Klub holdt temaaften om ordblindhed

temaaften om ordblindhedFoto: René Lind Gammelmark

Mandag den 2. oktober 2023 holdt Grindsted Rotary Klub temaaften om ordblindhed.

I den anledning havde de inviteret alle der ønskede at blive lidt klogere om ordblindhed, og hvad “ikke ordblinde” kan lære af ordblinde.  Det var gratis at deltage, men der var kun 80 pladser, og de vær tæt på at være fyldt op da arrangementet startede.

Erik Serup – Foto: René Lind Gammelmark

Erik Serup bød velkommen og gav derefter ordet til Billund Kommunes borgmester Stephanie Storbank (V) der takkede for invitationen.

Hun fortalte noget om de tiltag man i Billund Kommune gør for ordblinde, og at man også har sendt lærere på ordblinde kursus for at de bedre kan hjælpe eleverne.

Forældre til ordblinde får også tilbudt at deltage på et kursus i de værktøjer som de ordblinde børn/unge får tilbudt. Sådan et kursus havde Stephanie Storbank selv deltaget på, og det var en stor fordel da hendes børn skulle have hjemmeundervisning under Corona, da hun har to børn der har læsevanskeligheder.

temaaften om ordblindhed

Borgmester Stephanie Storbank – Foto: René Lind Gammelmark

temaaften om ordblindhed

Foto: René Lind Gammelmark

Oluf C. Lund – Businesscoach for iværksættere

Oluf C. Lund der har en bankkarriere på 30 år bag sig, har de sidste mange år arbejdet med iværksættere.  Han sagde at Ordblinde er klogere ! – og at de klarer sig bedre som iværksættere end andre ikke ordblinde gør.

70% af alle ordblinde tror nemlig at dem der ikke er ordblinde, tror at de ordblinde er dumme. Det forholder sig dog ikke sådan fortalte han.

Det er først 15 år siden Oluf begyndte at arbejde med ordblinde. På det tidspunkt anede han intet om ordblindhed. Jeg havde dårligt nok tænkt på at der var ordblinde blandt mine kunder da jeg var chef i en stor bank fortalte han.

Han arbejdede meget med iværksættere, og fandt ud af at dem der gjorde det allerbedst, var ikke dem der gjorde nøjagtig hvad han sagde, men derimod de ordblinde. Han sagde nemlig til iværksætterne at de skulle starte med at undersøge om der var brug for deres forretningsidé. Lav nu en markedsundersøgelse. Find ud af om det er noget kunderne vil have, og lav en markedsundersøgelse. Få lavet nogle planer der uddyber hvad du skal gøre når ud starter op, og hvad du så skal gøre hen af vejen. Få lave etableringsbudget, driftsbudget og et likviditetsbudget – så du har styr på din økonomi når du starter din virksomhed. Få fat i nogle gode rådgivere og få en god bestyrelse.  

Dem der klarede sig bedst var dem der gjorde det stik modsatte. Hvad er jeg egentlig god til, hvad kan jeg egentlig, hvad har jeg at byde på. Herefter gik de ud og talte med kunder, leverandører, mulige medarbejdere og samarbejdspartnere. På den måde voksede de sig stille og roligt større og større. Det der gik godt gjorde de mere af, og det der gik skidt nedtrappede de stille og roligt og udfasede det. De gjorde også det at de løbende konsoliderede sig. 

temaaften om ordblindhed

Oluf C. Lund – Foto: René Lind Gammelmark

temaaften om ordblindhed

Foto: René Lind Gammelmark

Sanne og Andreas fra Podcasten “Jeg er ordblind”

Sanne er selv ordblind og hun laver Podcasten “Jeg er ordblind”  sammen med Andreas i omkring 10 år. Hun ved hvordan det er at være ordblind. Det er hendes udgangspunkt – hun er hverdagsordblind. I Podcasten interviewer de en masse kendte ordblinde og iværksættere.   Vi vil fortælle om hvordan man er ordblind med et smil på læben. Man skal være positiv i forhold til ordblindhed – det er ikke synd for os mener hun.

Du kan læse mere om podcasten på deres hjemmeside

temaaften om ordblindhed

Sanne fra “Jeg er ordblind” podcasten – Foto: René Lind Gammelmark

temaaften om ordblindhed

Andreas og Sanne – Foto: René Lind Gammelmark

temaaften om ordblindhed

Andreas fra “Jeg er Ordblind ” podcasten – Foto: René Lind Gammelmark

Om Grindsted Rotary Klub

Grindsted Rotary Klub er en et erhvervsnetværk, der mødes hver mandag. Se mere på https://www.rotary.dk/clubs/grindsted