Johannes Mortensen fylder i dag 85 år – han blev overrasket på arbejdet

Johannes Mortensen - Foto: René Lind Gammelmark

Johannes Mortensen fylder idag mandag 85 år.

Da Johannes mødte op på arbejde i Rema 1000 mandag morgen kl. 06.30 stod kollegerne klar med en ballonstativ for at fejre ham.

Netavisen Grindsteds redaktør var forbi butikken kl. 7.30 og der var den 85-årige Johannes som sædvanligt godt i gang med de daglige rutiner.

Johannes Mortensen

Johannes Mortensen – Foto: René Lind Gammelmark

Johannes Mortensen er udlært købmand og hjælper til i sønnen Allan Mortensens Rema 1000 i Grindsted omkring 3 timer hver dag – alle ugens 7 dage. 

Mandag formiddag skal han efter arbejde over og spille bob i et par timer, ganske som han plejer. Han skal derefter hjem og være klar ved telefonen, for han regner med at hans 6 brødre nok ringer til ham i dag.

Johannes vurderer at han bliver ved med at arbejde nogle år endnu, for nyder at komme ned i butikken.

Om sommeren spiller han også minigolf og derudover har han hus, og have som han og hans kone Dora godt kan lide at holde.

Johannes Mortensen

Johannes Mortensen – Foto: René Lind Gammelmark

Har været i købmandsfaget siden 1955

Er udlært i Varde, herfra kom han til Hvide Sande, Løvlund, Esbjerg, Nymindegab og Sdr.Omme. Tilbage til Varde i den butik hvor han var udlært i, han overtog butikken da købmanden var begyndt at lave Fanø Bolcher. Efter tre måneder kom den gamle købmands kone og spurgte Johannes om ikke de måtte købe butikken tilbage, for hendes mand kunne ikke rigtig holde til det med Bolche fremstillingen. Jeg solgte så butikken tilbage til dem, og det var jo på en måde jo egentlig godt nok, for det var ikke et godt tidspunkt for små butikker husker Johannes.

Jeg kom tilbage til Sdr.Omme til Superland, og her var jeg i 20 år. De to ejere Georg Bundsgaard og Preben Jørgensen havde jo hver deres butik i Grindsted som de passede, så jeg passede den i Sdr.Omme.

Jeg kom så fem uger til LEGO, men jobbet passede mig ikke, så turen gik videre til Slagteriet hvor jeg var i 17 år, inden jeg kom til Rema 1000. Her har jeg været i nogen og 20 år fortæller Johannes.