Kai’s Corner: LoG på besøg i Ansager – 3. og sidste del

Kai's Corner

Af Kai Bayer

LoG på besøg i Ansager –  3. og sidste del

 

Kai Bayer besøgte Ansager den 7. juni 1991

Der var også en slagter i Ansager, og hvorfor egentlig det, spurgte jeg slagteren.

Jamen det er jo, fordi at folk skal leve. Og når slagterbutikken fungerer fint, så er det måske fordi slagteren er dygtig, og ja det er han jo nok! Men det har også noget at gøre med, at det er et håndværk, ikke. I forhold til hvad man kan købe andre steder. Og det er derfor, at vi kan overleve. Jeg startede for 9 år siden, altså i 1982, men jeg har været slagter lige siden, jeg var 16 år gammel.

Og jeg har haft forretning, siden jeg var 22 år gammel. Det var faktisk lidt tilfældigt, at det blev Ansager. Fordi slagteriet i byen ejet den her butik, det var et slagteriudsalg, og de ville gerne af med det. Og det kom de jo så. Jeg gjorde først det, at jeg lejet det i 2 år for en nogenlunde rimelig leje for at være sikker på, at det kunne køre, og det var de tilfredse med på slagteriet. Der kommer mange kunder, men vi kan ikke bare leve af folk i Ansager.

 

F.eks. i Grindsted er der ingen slagter, og de kommer fra Grindsted og Varde og køber ind her.

Nogen guldgrube er det altså ikke. Men der skal arbejdes med tingene. Jeg får kreaturer hjem selv , ordner det hele, modner kødet og laver alle vores pølser. Vi køber ingenting færdiglavet, og det er godt, for hvis folk ikke kommer igen, når de har handlet med os, så er vores kød ikke i orden.

Nu skal jeg så i gang med at lave en hel del til festen i morgen aften. Til sportsfesten. Og vi er også lige i gang med at lave mad ud af huset Det giver en del arbejde, og det er meget forskelligt, hvor meget jeg arbejder. Sommetider arbejder vi til klokken 6 om aftenen, og sommetider senere. Og så har vi som regel også noget at lave om lørdagen og somme tider søndag formiddag. Men nu er det jo sådan, at man selv kan bestemme, hvor meget man vil tage ind, så jeg er godt tilfreds med slagterarbejdet og slagterbutikken her i Ansager.

 

Pølsevogn

Og apropos produkter fra slagteren, så sluttede turen til Ansager et meget centralt sted i byen, nemlig ved pølsevognen. Her var Anne Marie Weiss i gang med at servere pølser for folk fra byen.  Anne Marie Weiss – hvor længe har du passet pølsevognen på det her måske mest betydningsfulde sted i byen??

Jeg har været i vognen i ca. 2 år. Det skyldes lidt tilfældigheder, at jeg er pølsekone i Ansager. Det kom af at jeg var ved at skrive en sang, og sjovt nok så kom jeg en aften i tanker om, at der ikke var nogen pølsevogn hernede. Så det satte jeg i gang næste dags formiddag.

Jeg var arbejdsløs inden jeg kom i gang med det her arbejde, og jeg har aldrig været bange for at springe ud i noget nyt. Er det ikke i orden, eller er det ikke noget for mig, kan det jo kun give et minus, og så er det prøvet.

 Der kommer mange folk her hos mig i pølsevognen, og det går rundt . Jeg bor i øvrigt i Ansager fordi jeg er blevet gift her, og fordi der er meget mere nærkontakt med folk end i en storby, hvor jeg kommer fra. Man kommer hinanden mere ved, man har en anden tiltaleform, man siger du til alle man møder, og det gjorde man ikke der, hvor jeg kommer fra. Der sagde man de til dem, som man ikke kendte. Så jeg er meget glad for at bo og arbejde her i Ansager.