Bülows Hjørne: Grindsted bakker op om Ukraine

Af Louis Bülow

Forfatter og historiker Louis Bülow har skrevet dette indlag i anledning af den aktuelle situation, hvor der i Grindsted bliver afholdt en demonstation for at vise opbakningen til Ukraine.

Grindsted er rundet af stoute bønder og missionsfolk, der i århundreder måtte kæmpe en slidsom kamp mod en barsk og nøjsom natur for at klare sig igennem. Bare dét at overleve blev en naturlig dél af Grindsteds DNA og folkesjæl, ligesom kaldet til at bekæmpe urét, tyranni og undertrykkelse lå de seje Grindsted-folk i blodet som déngang under besættelsen.

I dag onsdag den 9. marts kl. 16.30 – 18.00 ved Rådhuset i Grindsted og Magion vil borgere og byfolk fra alle samfundslag modigt og instinktivt træde i karakter som frontløbere, når det gælder Ukraines folk og dets kamp for frihed og demokrati.

Heller ikke Grindsted-folkene vil lade sig kujonere af en magtsyg og brutal diktator som Vladimir Putin, hvis navn i dag omfattes med dybtfølt had og afsky af en hél verden.

Med vore rødder solidt plantet i Grindsteds bondemuld tør vi nok siges at være karrige med store ord og armbebægelser, javel …

Men ved onsdagens støttedemonstration for Ukraine vil der ved Rådhuset og Magion i Grindsted lyde et rungende nej til den russiske præsident, og det enkle budskab STOP PUTIN vil gjalde ud over alle hustage, gader og stræder. Hélt ud til syvende kartoffelrække – helt dérude hvor kragerne vender.