Information fra Billund Landdistriktsråd

På det sidst afholdte bestyrelsesmøde den 9. marts 2022 behandlede BLDR følgende punkter:

  1. Under formandens orientering sagde BLDR velkommen til Mads Krag, som fremover bliver en af to medlemmer fra Hejnsvig.

Samtidig blev alle lokalsamfund mindet om vigtigheden af at have opdaterede udviklingsplaner til rådighed, så fremtidige tildelinger fra landdistriktspuljen kunne imødekommes.

Der er fortsat lidt uklarhed over det helt nøjagtige beløb på størrelsen af landdistriktspuljen. Af samme grund har lokalsamfundene endnu ikke modtaget det kommunale tilskud skriver Billund Landdistriktråd til Netavisen Grindsted.

  1. BLDR behandlede 2 ansøgninger om midler fra landdistriktspuljen.
  2. Ansøgning fra Sdr. Omme Naturrum om midler til en Eventpakke: 50.000 kr.
  3. Ansøgning fra Kontaktudvalget i Filskov om midler til ophængning af elektroniske skærme i lokalområdet: 44807 kr.

Begge ansøgninger blev imødekommet.

  1. BLDR’s mangeårige kasserer, Jørgen Svanberg, Sdr. Omme gik af på mødet. Vi takker for tro tjeneste siden etableringen af BLDR i 2006. I stedet valgtes Lona Linding, Stenderup-Krogager.
  2. BLDR har med glæde noteret sig, at Mette Vagner Rasmussen, efter endt orlov, igen er tilbage som landdistriktskoordinator. Vi glæder os til at genoptage samarbejdet.
  3. Holger Villumsen, konsulent på udfærdigelsen af rapport om udviklingen af fremtidens turisme i landdistrikterne i Billund Kommune, redegjorde kort for, hvor langt processen var. Der mangler endnu at blive interviewet 2 lokalsamfund inden rapporten forventes færdig i juni måned 2022.
  4. 24. marts har BLDR møde med borgmesteren og forvaltningen om etableringen af et §17.stk.4-udvalg i forhold til emnet.
  5. BLDR noterede sig med tilfredshed, at tidspunkterne for vedtagelse af lokalplanerne i relation til byggemodning, i lokalområderne, nu er på plads med den sidste vedtagelse planlagt til 2023. Endnu afventer vi den endelige tidsplan for den konkrete byggemodning i de enkelte landsbyer.
  6. BLDR’s saneringsudvalg er ved at have etableret en arbejdsrytme i forhold til arbejdet med sanering af saneringsmodne bygninger i landdistrikterne. Endnu mangler retningslinjer for en smidig håndtering af akut opståede boligsager.
  7. BLDR’s årsmøde onsdag d. 27. april 2022 får emnet: Seniorboligfællesskaber i landområderne. Politikere, Ældrerådet samt alle interesserede er inviteret med til aftenen, som foregår i Vesterhede Mikrohal. BLDR tager i efteråret 2022 på studietur i forhold til emnet.
  8. BLDR er aktuelt ved at lægge sidste hånd på revisionen af ansøgningsblanketterne til landdistriktspuljen. Der satses på, at de tages i brug ved ansøgningsfristen d. 15. maj 2022.
  9. Næste møde i BLDR foregår tirsdag d. 14. juni, 2022, hvor der også behandles ansøgninger til Landdistriktspuljen.