Unge Skole OL-frivillige fik guldmedaljer, anbefaling og tak

På Sdr. Omme Skole var alle elever samlet for at hylde de elever, der havde været frivillige under sommerens Skole OL-finale. - PR-Foto: Billulnd Kommune

Lokale børn og unge gjorde en kæmpe forskel som frivillige under sommerens Skole OL-finale.

 

Knap halvdelen af de 500 frivillige var lokale børn og unge.

Borgmester Stephanie Storbank tog derfor i dag rundt på skolerne for at sige tak og overrække en medalje sammen med en underskrevet anbefaling til alle de dygtige børn og unge.

Elever fra Vestre Skole, Grindsted Privatskole, Sdr. Omme Skole, Lynghedeskolen afd. Stenderup, Hejnsvig Skole, BillundSkolen og International School of Billund havde mandag besøg af borgmester Stephanie Storbank. Hun var forbi for at takke Kulturcrew og andre elever fra de syv skoler, som havde været frivillige under sommerens Skole OL-finale.

Med sig havde hun en stak guldmedaljer, som hver elev fik en af som tak for deres indsats. Samtidig fik eleverne også en anbefaling underskrevet af borgmesteren og formanden for Danmarks Idrætsforbund Hans Natorp. Anbefalingen fortæller, at de unge har ydet en vigtig frivillig indsats under Skole OL-finalen og været med til at give andre børn og unge gode oplevelser, og tanken er, at de kan bruge den, når de på et tidspunkt skal ud at søge et fritidsjob.

”Vi er virkelig glade for og stolte af, at vi kan samle så mange dygtige frivillige, når vi holder Skole OL-finale i Børnenes Hovedstad – og ekstra stolte af, at så stor en del af de frivillige er lokale børn og unge. De børn og unge skal være med til at forme frivilligheden i fremtiden, og derfor skal de selvfølgelig også have en stor tak og et skulderklap for deres indsats,” siger borgmester Stephanie Storbank.

Borgmester Stephanie Storbank overrakte medaljer til de frivillige elever – Her på Grindsted Privatskole – Foto: Billund  Kommune

De unge frivillige løste mange vigtige opgaver

Under sommerens Skole OL-finale var der mange forskellige frivillige opgaver, der skulle løses, og de unge frivillige fik også lov til at prøve lidt af hvert.

Nogle hjalp med at stille op og gøre klar til dagens finale om morgenen, mens andre stod for heppezoner under motionsløbet, delte merchandise ud og sørgede for, at de mange deltagende børnehavebørn til Mini-OL fik en god oplevelse eller hjalp til som dommere under finalerne i atletik. Samtidig sørgede Kulturcrew fra BillundSkolen for check-in af de elever fra andre byer, der skulle overnatte på deres skole.

Alle frivillige ved sommerens Skole OL-finale var i starten af september inviteret til en takkemiddag, hvor de fik guldmedaljer, rosende ord og lækker mad. Mange af de lokale børn og unge, der var frivillige, kunne dog ikke deltage denne aften, da det var uden for skoletiden. Derfor fik de mandag besøg af borgmesteren i skoletiden skriver Kommunen i en pressemeddelelse.

 

Borgmester Stephanie Storbank har i dag takket alle de børn og unge, der var frivillige under Skole OL-finalen – og overrakt medaljer og anbefalinger til dem, som tak for deres indsats – Foto: Billund Kommune

Fakta om Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad

  • Billund Kommune er værter for Skole OL-finalen i årene 2021-2024
  • Til finalen i juni 2023 var der ca. 500 frivillige, hvoraf over 200 var lokale børn og unge
  • Sommerens finale blev holdt i Travbyen
  • Skole OL er OL i børnehøjde. Det er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Gennem Skole OL møder børnene en bred vifte af sportsgrene i børnehøjde med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. Det skal booste bevægelsesglæden og motivere til et aktivt liv – både i og uden for skolen – og dermed øge trivslen for børn og unge.
  • Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL.

Læs mere om værtskabet på www.billund.dk/skoleol