Nye og permanente tiltag skal styrke Grindsted bymidte

Nye og permanente tiltag skal styrkeGrindSTEDET - Foto: Billund Kommune

Nye og permanente tiltag skal styrke Grindsted bymidte – GrindSTEDET på Borgergade 1 i Grindsted har i en forsøgsperiode dannet ramme om at skabe mere liv i bymidten

 

Det står nu klart, at flere borgergrupper m.fl. ønsker at bruge bymidten mere aktivt.

Næste fokus er derfor at skabe mere permanente løsninger, som skaber liv og aktivitet i bymidten.

Billund Kommune har opsagt og fraflytter ved udgangen af maj måned det midlertidige lejemål på Borgergade 1, hvor GrindSTEDET ligger i dag. Det sker for at arbejde mod nye og mere permanente tiltag, der skal understøtte den allerede igangværende udvikling i Grindsted bymidte, og som kan skabe endnu mere liv og aktivitet i bymidten.

Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter.

”Jeg er stolt over de erfaringer, vi kan tage med videre fra GrindSTEDET. Grindsted er en stærk by med et engageret sammenhold og frivillige kræfter, som skaber noget godt for hinanden – uanset alder. Derfor vil vi i det kommende arbejde fokusere på, hvordan vi kan arbejde med, at tiltrækker endnu flere borgere på tværs af alder og interesser. For vores ambition er klar: Vi vil skabe en levende og aktiv bymidte for byens borgere,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Forskellige grupper har gjort brug af GrindSTEDET. Det gælder bl.a. “Kom og Strik”-klubben, Åben legegruppe, Jysk Bonsai klub, Grindsted Handel, Demenskonsulenterne, Vestre Skole, dagplejere, Grindsted den Grønne Hovedstad, øvrige borgere med enkeltstående aktiviteter samt afdelinger fra Billund Kommunes rådhus. 

Alle, der har brugt GrindSTEDET, bliver inviteret med i den videre proces i forhold til at aktivere bymidten i Grindsted