Der er fuld gang i byggeriet på Den Internationale Skole i Billund

Den Internationale Skole i Billund - illustration af det nye byggeri set fra sportspladsen - Kilde: Den internationale Skole i Billund

Den fjerde udvidelse af den Internationale Skole i Billund er i fuld gang

 

I 2013 slog International School of Billund dørene op for 60 forventningsfulde elever.

Siden er der kommet en hel del flere børn og ansatte til, og nu er skolens udvidelse til 3 spor i fuld gang. Det er den positive vækst i Billund og skolens lange venteliste, der har skabt behov for endnu en udvidelse.

 

Tilbage i 2013 var der ingen garanti for, hvor mange elever der ville være til en international skole i Billund. Før skolens åbning i 2013 blev det anslået, at man i løbet af 12 år kunne forvente at have ca. 150 elever. De 150 elever nåede man hurtigt, og siden da er International School of Billund vokset støt – og har udvidet flere gange.

 

Billund i positiv vækst

“Der er fantastisk at være en del af den udvikling, der er i Billund”, siger skoleleder Camilla Uhre Fog, der har været med fra da den internationale skole i Billund blot var en idé på tegnebrættet. “Det er tydeligt, at hele byen og området er i positiv vækst; der bliver udviklet, taget chancer og drømt stort, og det tiltrækker familier fra både ind- og udland. Det betyder flere børn på skolen – og lige nu også en del på ventelisten. Det er vi selvfølgelig glade for”, siger Camilla Uhre Fog, og fortsætter: “Og med udvidelsen af både faglokaler, klasselokaler og fællesområder kan vi få plads til endnu flere, og dermed fremtidssikre skolen.

 

Nyt flow i dagligdagen

Skolens nye hovedindgang kommer til at vende ud mod Vejlevej i stedet for mod Skolevej. “Det er klart, at vi med så stor en udvidelse kommer til at ændre på flowet i skolen, og det er naturligt at vi flytter hovedindgangen til Vejlevej. Det kommer til at betyde, at presset om morgenen bliver lettet fra Skolevej”, siger Bent Meldgaard, skolens pedel. “Der er mange forældre, der afleverer deres børn i bil om morgenen, af og til er der busser med gæster til skolen, og så er der vareindlevering og renovation – alt det bliver meget nemmere at håndtere via Vejlevej, hvor der er bedre plads”, siger Bent Meldgaard, der har været med siden skolens start og været skolens nøgleperson ved alle udvidelser.

 

Når man kører forbi International School of Billund på Vejlevej eller går en tur på Skulpturstien, kan man tydeligt se byggeriet, der forventes at stå klart til august 2025.

 

ISB er med på byudviklingsmessen i Billund, der afholdes tirsdag den 30. april fra 16.00-19.30 hos CoC Playful Minds, Kløvermarken 35 i Billund.

Du kan læse mere om messen og tilmelde dig på https://www.billund.dk/messe/

 

Fakta – International School of Billund

  • International School of Billund åbnede 2013 med 60 elever
  • I dag er der tæt på 500 elever på skolen
  • I 2015 udvidede man fra en til to klasser pr årgang
  • Fra sommeren 2023 påbegyndtes udvidelsen til 3 klasser pr årgang
  • ISB blev på rekordtid akkrediteret som IB (International Baccalaureate) World School for Primary Years i 2016 og for Middle Years Programme i 2018
  • Leg og læring er kernen i skolens værdigrundlag og mission
  • Den pædagogiske udvikling på skolen er centreret om leg og læring, Pedagogy of Play – eller PoP som det hedder på ISB. Alle lærere arbejder aktivt med dokumentation og videreudvikling af Pedagogy of Play.
  • Skolen byder årligt velkommen til omkring 1000 gæster fra ind- og udland, der ønsker at lære mere om læring gennem leg.

 

Fakta – KIRKBI

  • KIRKBI er bygherre og udlejer bygningerne til ISB
  • Første etape af International School of Billund var klar ved indvielsen i 2013. Siden er skolen blevet bygget yderligere ud i 2016 og 2019.
  • Efter planen skal den nuværende, fjerde etape være klar til august 2025. Denne udvidelse omfatter blandt andet ny administration mod Vejlevej, ny lærerforberedelse, faglokaler, klasselokaler, en kantine, samt genetablering af sportsbanen. Hertil kommer cykel- og bilparkering, og direkte forbindelse fra skolen til den nuværende sportshal.
  • Det nye byggeri bliver certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld samt Svanemærket. Det indebærer bl.a. brug af træ til de bærende konstruktioner, intelligent måling af bygningens indeklima og en udledning på under 8 kg CO2e pr. m2.

Illustration af den nye hovedindgang ved Den Internationale Skole i Billund – Kilde: Den Internationale Skole i Billund