Efterårsferie på Museumscenter Karensminde

Foto: Billund Kommunes Museer

I efterårsferien kan man nyde årets høst af æbler og grøntsager fra køkkenhaven og prøve kræfter med gårdens arbejdsopgaver, når Museumscenter Karensminde holder særlige aktivitetsdage tre dage i uge 42.

Program:

Tirsdag d. 16. oktober

I stuehusets bryggers brygger bestyrer Hans Peter Festersen øl efter gamle opskrifter. Man kan naturligvis få en smagsprøve og der vil være salg af Karensminde Ale. Ølbrygningen begynder kl. 11. Hele familien kan være med, når der presses most af frugthavens æbler. Oplev også båndvævere og prøv selv at væve. Denne dag bliver der også slagtet fjerkræ, som bl.a. skal bruges i suppe om torsdagen. I det kreative værksted kan man lave stoftryk med kartofler og kål. Niels Green demonstrer hvordan man dypper lys og kan fortælle mange spændende ting om kertelys, juletræslys, helligtrekongerlys og særlige adventskranse, som han vil medbringe eksemplarer på og som kan laves på bestilling.

Foto: Billund Kommunes Museer

Onsdag d. 17. oktober

Denne dag er ikke for sarte sjæle. Der skal nemlig slagtes en gris på gårdspladsen. Slagtningen foregår efter gældende regler, men det kan alligevel være et voldsomt syn for mange. Nysgerrige børn og voksne er dog velkomne til at følge processen og se hvordan grisen bliver slagtet og senere parteret. Der laves medisterpølse og blodpølse efter de gamle opskrifter. I det kreative værksted kan man male dyrefigurer.

Foto: Billund Kommunes Museer

Torsdag d. 18. oktober

Trænger man til at få varmen, byder kaffestuen denne dag på suppebuffet. I kaffestuen kan man købe en spisebillet til at smage forskellige supper, som serveres kl. 12. Supperne er lavet efter opskrifter fra gamle kogebøger. Hele familien kan være med til at presse æblemost. I det kreative værksted kan man lave stoftryk og male dyrefigurer.

Aktiviteter alle tre dage

På alle tre aktivitetsdage er der åbent i smedjen og træværkstedet. I køkkenet er der gang i det gamle brændekomfur, og i dagligstuen kan man se gammelt håndarbejde. Man kan køre med en tur i marken og hjælpe med at tage kartofler og roer op. Man kan også snitte en roelygte, som kan tages med hjem og pynte ved entrédøren. Der er mulighed for at få en hyggelig køretur i den gamle hestevogn og nyde en kop kaffe i kaffestuen.

Museumscenter Karensminde har åbent hele uge 42 og hver weekend i oktober. Udstillingsbygningen er dog lukket for besøgende, da der gøres klar til at opsætte DR julekalenderudstillingen 2018 skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.