35.000 gratis bøger til børn fra boghandlerne & Boghandlerforeningen

35.000 gratis bøger til børnPR-Fotos

Børn mellem 7-11 år kan fra den 23-30. september gratis hente bogen Iltjagt 1: Overlevelse hos de fleste af landets boghandlere. Bogen er skrevet af Nicole Boyle Rødtnes, der er en af Danmarks mest læste børnebogsforfattere.

 

Verdensbogugen

Gaven fra boghandlerne og Boghandlerforeningen til børnene sker i anledning af Verdensbogugen, og der er hele 35.000 eksemplarer af Iltjagt 1: Overlevelse til uddeling. Det er femte gang, at Boghandlerforeningen fejrer Verdensbogugen i landets boghandlere. Formålet er at opmuntre børn til læsning af fysiske bøger og dermed styrke læsekulturen.

 

I efterordet til Verdensbogugens særudgave af Iltjagt 1: Overlevelse skriver børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye blandt andet:

”Nu drømmer jeg om, at andre børn finder glæden ved at bladre rundt i bøgernes vidunderlige verden. Det kræver, at vi voksne slukker vores skærme og finder Gummi Tarzan frem. Og at skolen ikke kun udleverer dødssyge kopiark, men faktisk giver adgang til rigtige klassesæt med kvalitetslitteratur. Derfor vil jeg gerne sige tusind tak til Boghandlerforeningen for denne gratis bog til børn i Danmark. Jeg håber, den kan få tændt natlamperne på børneværelser i hele landet”.

 

Verdensbogugen er en fest

Iltjagt 1: Overlevelse er en såkaldt cli-fi, altså en science-fiction roman, om klima. Den handler om en fremtid, hvor ilt er en mangelvare, som kun de rigeste mennesker har råd til. Bogen er første bind i en serie på seks, og også i år forventer den lokale boghandler i Grindsted & Billund et stort rykind af børn og unge i begge butikker.

”For mig som boghandler er Verdensbogugen en fest og et af årets højdepunkter. Vi har en strøm af dejlige børn og unge, som kommer ind for at hente bogen” fortæller Brian Hansen, indehaver af Bog & idé/Legekæden i Grindsted & Billund i en pressemeddelelse.

Forlaget Alvilda og fonden DBK er hovedsponsorer af Verdensbogugen 2023.

Du kan læse mere på www.verdensbogugen.dk 

  •