Ugens Film – uge 46/2023 i Grindsted Kino

Ugens FilmFoto: René Lind Gammelmark

Ugens Film – uge 46/2023 i Grindsted Kino er filmene “Hygge” og “The Hunger Games” samt “Løvernes Konge” og “Frost”

 

Hygge – Spiller 13. -15.  november.

Den danske film ‘Hygge!’ er et komediedrama om noget af det danskere er allerbedst til.

Filmen handler om syv venner, der mødes til en overdådig middag i et idyllisk sommerhus. Scenen er sat til en skøn aften med god mad, dejlig vin og ikke mindst masser af hygge.  Men under overfladen lurer en række tikkende bomber af hemmeligheder og intriger, og en vild selskabsleg, hvor alle skal dele alt fra deres telefoner, får hyggen til at slå revner.  Vennerne forsøger krampagtigt at bevare den gode stemning, alt imens en lavine af skeletter vælter ud af skabet og truer med at vende op og ned på alting…

Den 14. er der også strikke-bio, d.v.s at der er mere lys i salen og der også godt kan være nogen uro.

Biografklub Danmark

PR-Foto

The Hunger Games –  Spiller: 16. – 19. november

‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ er en prequel til The Hunger Games-filmene, der bl.a. tæller med The Hunger Games i 2012, som blev fuldt op af The Hunger Games: Catching Fire i 2013.

Forhistorien er en filmatisering af Hunger Games-forfatteren Suzanne Collins’ bog af samme navn fra 2020.

Filmen følger den unge Coriolanus Snow, som er sidste håb for sin stolte og forhenværende velhavende familie, der i efterkrigstidens Capitol har lidt et hårdt fald. For at redde sit levebrød og familiens ære, tager Snow modvilligt mentorrollen for Lucy Gray Baird, som er en soner fra det fattige Distrikt 12.

Men da Lucy Grays charme fortryller Panems publikum, begynder Snow at øjne en mulighed for at ændre begge deres skæbner. Mens alt, hvad Snow har kæmpet og arbejdet for, hænger i en tynd tråd, bliver han forenet med Lucy Gray for at vende oddsende til deres fordel. Snow finder nu sig selv i en kamp om både det gode og det onde, som vil afsløre, om han i sidste ende vil blive en sangfugl eller en slange.

Ugens Film

PR-Foto

Disney – Weekend

Lørdag 18. og søndag 19. november kl. 14.00 – Løvernes Konge

I Disney-tegnefilmen ‘Løvernes Konge’ fødes den unge løve, Simba, som kronprins på den afrikanske savannes Kongeslette. Simbas onkel, Scar, der er den næste på tronfølgerlisten, myrder sin bror, Kong Mufasa, og får det til at se ud som om, at faderens dødsfald skyldes Simba, der tynget af sorg flygter langt ud i junglen. Scar tager nu magten og hersker hensynsløst over savannen. Imens vokser Simba op i junglen med sine nye venner Timon og Pumba, men en dag venter opgøret med fortiden.

Simba må nu hævne fortidens synder, fortælle sandheden, gøre op med Scar og endelig indtage sin retmæssige plads på tronen som Løvernes Konge.

 

Ugens Film

PR-Foto

Lørdag 18.  og søndag den 19. november kl. 16.00 – Frost II

Animationsfilmen ‘Frost’ (Frozen) handler om prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.  Flere år senere er regentparret afgået ved døden, og Elsa skal krones som dronning samt genforenes med sin søster. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene.  Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf for at bryde den isnende forbandelse.
Disneys nye animationsfilm er inspireret af H.C. Andersens klassiske eventyr ‘Snedronningen’ om en ond dronning, der får små børn til at glemme barnetroen. Handlingen i ’Frozen’ er mildest talt anderledes, men genbruger Andersen-karakterens kolde evner som udgangspunkt for fortællingen.

 

Ugens Film

PR-Foto

 

Ugens Film