Månedens bog i december 2023 på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i december 2023 på Billund Bibliotekerne

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse – En uretfærdig tid af Gertrud Tinning

Danmark år 1885. Vi følger parallelt livet hos Nelly på en klædefabrik i København, og livet hos Anna, som er datter af en fattig bonde i Uldum. Forholdene på klædefabrikken er umenneskelige, og efter en grum ulykke, begynder Nelly forsigtigt at råbe sine kolleger op. Men da det er farligt at gøre oprør, og kvinderne på fabrikken har familier at brødføde, har de ikke råd til at stille sig imod ledelsen. Bondepigen Anna vender næsen mod København, da hendes bror er kommet i problemer efter at have indledt et forhold til Nelly. Her flettes deres skæbner sammen, i den grumme fortælling om tilværelsen i de fattiges København.

”En uretfærdig tid” er første del af en trilogi, som efterfølges af den lige så medrivende ”Dagmars svære valg”, hvor vi følger Annas veninde Dagmar ca. 30 år senere. Slutningen er under udarbejdelse, og den forventes at lande på bibliotekerne i 2024.

 

 

Bibliotekerne i Grindsted og Sdr.Omme – Tjeneren og hans søster af Dorrit Willumsen

I Tjeneren og han søster følger vi Søster og hendes lillebror Alf, som er en pensioneret tjener fra et krydstogtskib.

Søster er en stille og selvudslettende person, og efter Alf har været indlagt på sygehuset, flytter hun ind i hans hus for at passe ham. Hun bliver i huset, selvom Alf behandler hende dårligt, og hun savner sin lejlighed og sit citrontræ.

De to søskende har aldrig været tætte på hinanden, og i fortællingen fletter fortidens triste barndom sig ind i nutidens historie, hvor alderdommens forfald gør sig gældende.

Tjeneren og hans søster er en bog, der har følelserne skrevet ind i hver eneste sætning. Søsters ensomhed skinner igennem under hele historien, og læseren sidder tilbage med en klump i halsen.

Dorrit Willumsen er en af Danmarks helt store forfattere. I sine næsten 83 år, har hun udgivet 20 romaner og hertil en stribe noveller og digte, samt et enkelt skuespil.