Rotary Billund havde musik og fællessang samt foredrag på programmet mandag aften

Foto: René Lind Gammelmark

Rotary Billund havde musik og fællessang samt foredrag på programmet mandag aften på LEGOLAND Hotel & Conference

Den lokale Rotary Klub i Billund havde sammensat et alsidigt program mandag aften, hvor der var 215 personer der deltog.

Præsidenten for Billund Rotary klub, Andreas Haar bød velkommen, herefter var det tid til Musik og Fællessang med Louise Støjberg og Martin Rauff. Deres musik er en blanding af skandinavisk og amerikansk folkemusik, med et strejf af rock og blues lød det i optakten.

Andreas Haahr – Præsident Billund Rotary Klub – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Louise Støjberg og Martin Rauff

Parret startede med en forårs fællessang, hvorefter de sang nogle af deres egne sange  

Den første handlede om Sprogø, hvor der i gamle dage lå et kvindehjem  sangen skrev Louise fordi hun en gang havde arvet hendes bedstemors gamle Ford Fiesta. Hun kom kørende mod København efter at have været på et spillejob i Esbjerg. . Undervejs gik lyset i instrumentbrættet ud, men Louise gav bare gas, for hun skulle jo hjem. Da hun kom til Sprogø stoppede bilen pludselig   Da hun fik lyset tændt i bilen kunne hun konstatere at hun var løbet tør for benzin . Der gik jo en halv time inden Falck kom ned benzin havde Louise tid til at tænke på hvad der egentlig havde lagt på Sprogø. Parret har skrevet 3 sange om de Kellerske anstalter, hvoraf den ene var på Sprogø, den anden på Livø og den tredje i Brejning.

Dernæst var det en sang som Martin Rauff der oprindelig kommer fra Give havde skrevet. Martin og Louise bor i Middelfart, så de to kammerater der nu bor i København og Assens mødes derfor med Martin i Middelfart en gang om året, hvor de holder julefrokost i Martins bil. Martin er ædru, han kører bilen så han drikker ikke undervejs. Det gør hans kammerater derimod. De har hver en lille pose med portere med, og flaske amerikansk majsbrændevin (Bourbon whisky). Vi kører fra Middelfart station, til Nymindegab ved vestkysten og tilbage. Undervejs stopper vi ved Filskov Kro hvor vi får julemad fortalte Martin. På det tidspunkt er det som regel kun Martin der er i stand til at nyde julemaden. Aftalen går ud på at fordi Martin skal køre, så må han gerne skrive sange ud fra det de oplever undervejs i bilen.

Den musikalske del sluttede med endnu en fællessang, inden der var en 15 minutters pause, hvorefter det var tid til TV-lægen Peter Qvortrup Geisling.

Louise Støjberg – Foto: René Lind Gammelmark

Martin Rauff – Foto: René Lind Gammelmark

Fouise Støjberg og Martin Rauff – Foto: René Lind Gammelmark

Louise Støjberg og Martin Rauff – Foto: René Lind Gammelmark

Mental Sundhed for børn og unge var titlen på det foredrag den altid veloplagte TV-læge Peter Qvortrup Geisling holdte mandag aften på LEGOLAND Hotel & Conference.

Det var Billund Rotary klub der havde inviteret TV-lægen Peter Qvortrup Geisling til Billund hvor han kl. 19.00 i auditoriet gav sundheden et serviceeftersyn, og gav sit syn på tidens udfordringer med børn og unges mentale tilstand.

Peter Qvortrup Geisling var som sædvanligt i hopla, da han kom på scenen. Han startede med at fortælle om nogle eksempler på “journal brok” , som er det lægesekretæren skriver som lægen siger, 

“66 årig kvinde socialt: patient, bor sammen med sin mand der har helvedesild i en toværelses lejlighed.”

Et andet eksempel: “Hun har ikke haft nogen kulderystelser, men hendes mand oplyser at hun var meget varm i sengen i går aftes.”

Et tredje eksempel: “Hun faldt på isen, og tilsyneladende gik hendes ben i hver sin retning i begyndelsen af december”

Peter blev uddannet journalist i 1990 og to år senere blev han også uddannet som læge. Har i godt 25 år været ansat på DR hvor han dækker lægestof, og har i mange år haft udsendelsen Lægens Bord. m.fl.

Peter mindedes også en gang han var i Oksbøl for at holde foredrag. Der var en af tilhørerne derude der havde fået hæmorider. Nu hvor kvinden alligevel var til foredrag benyttede hun sig af muligheden da det blev spørgetid, at fortælle Peter Qvortrup Geisling om de forfærdelige lidelser hun havde været igennem hele dagen. Peter gav hende derefter en recept på Proctosedyl, for så plejer der at være ryddet op i det konstaterede han. Da Peter senere kørte fra Oksbøl, kom han til at tænke på hvad folk mon tænker når de efterfølgende møder hende i Brugsen.

Undervejs i foredraget fortalte Peter blandt andet om dengang Corona kom til Danmark. Peter var netop blevet sendt hjem fra DR på tre måneders afspadsering. Han blev dog kaldt på arbejde igen, og genoptog efter kort tid udsendelsen “Lægens Bord” fordi det jo på den måde kunne bruges til at fortælle Danskerne om Covid 19 udviklingen mv.  

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Udtrækning af vindere

Der blev solgt lodder både før arrangementet startede og i pausen. Efter foredraget blev der udtrukket 14 vindere der fik forskellige gevinster.

 

Overskuddet fra aftenens arrangement gik direkte til HEADSPACE og andre frivillige organisationer der arbejder med mental sundhed for børn og unge.