René Landbo fejrer den 30. juni 2023 – 25-års jubilæum i LEGO Koncernen

René LandboRené Landbo - PR-Foto: LEGO

René Landbo, Grindsted, fejrer fredag den 30. juni 2023 sit 25-års jubilæum i LEGO Koncernen.

René begyndte i 1996 som lærling i afdelingen Teknik Form, hvor han blev uddannet som værktøjsmager i år 2000. René arbejdede derefter to år hos virksomheden OK Form i Billund, og kom tilbage til LEGO Koncernen i januar 2002, hvor han blev ansat som værktøjsmager/konstruktør i afdelingen Prototypes and Tooling.

Som værktøjsmager var Renés opgaver bl.a. at konstruere og fremstille prototype værktøjer i messing, samt at fremstille rigtige produktionsværktøjer i hærdet stål. En af de mest kendte komponenter René har lavet prototypeværktøj til, er det orange farvede hjælpeværktøj i plastik til at skille LEGO klodser ad.

 

CNC Fræsere

I årene fra 2005 og frem til 2010 dygtiggjorde René sig i dybden med hensyn til vores CNC fræsemaskiner og brugte i større og større grad tid på at supportere og optimere rutiner på vores maskiner; dette resulterede i, at René fra og med 2011 primært har fungeret som CNC specialist på vores fræsemaskiner med ansvar for global support og udvikling af rutiner til automatisering af en række opgaver og funktioner på vores CNC fræsemaskiner.

René har bl.a. udviklet rutiner der sikrer at nulpunkter på arbejdsemner bliver korrekt fastlagt, samt at arbejdsemner eller ”råklodser” bliver verificeret for korrekt størrelse inden et fræsejob afvikles. René har desuden gjort arbejde med kalibrering af maskiners arbejds-nulpunkt og probe-længder og værktøjsopmålinger meget nemmere og mere automatisk.

 

God til at tænke ud af boksen

En af de ting, der virkelig skiller René ud, er hans evne til at tænke ud af boksen og finde specielle løsninger på udfordringer som vores brugere oplever, når de arbejder med vores CNC-maskiner. Han har været ansvarlig for at udvikle og implementere teknologier og værktøjer, der gør det lettere for vores brugere at få succes med at fremstille formdele med tolerancer helt ned på +/- 5 tusindedele af en millimeter og generelt at forbedre vores produktion og effektivitet.

 

René har altid været en inspirerende og motiverende kollega, og hans passion for sit arbejde smitter af på alle omkring ham. Han er en meget velfunderet specialist, og hans bidrag har været afgørende for vores succes.

 

​​​​Jubilæet fejres ved en lukket reception tirsdag den 20. juni 2023 i LEGO Campus.