Vagn Kristiansen fejrer 40-års jubilæum hos Stansomatic i Billund

Vagn Kristiansen fejrer 40-års jubilæumVagn Kristiansen - PR-Foto: Stansomatic

1. oktober 2023 kunne Vagn Kristiansen fejre 40-års jubilæum hos Stansomatic som Teknisk Salgschef, hvor ikke to dage er ens. Det har fået de 40 år til at flyve afsted.

 

Der er sket meget, siden Vagn havde sin første dag i 1983. Han var blandt andet drivkraften bag CAD-projektet i 1988, hvor Stansomatic fik indført CAD, som én af de første i industrien samt en fast del af ledergruppen i en årrække.

 

 

En spændende jobmulighed trak ham til Stansomatic

I sin tid blev Vagn headhuntet til et spændende job, og da han allerede havde et godt indtryk af Stansomatic, valgte han at tage imod jobbet. Og spændende har det i den grad været, for det tekniske felt og virksomheden har rykket sig enormt i den tid, Vagn har været her.

»Helt fra starten har jeg været med til at udvikle emner sammen med kunderne. Jeg kan huske første opgave var at udvikle strømskinner til Jo-Jo kabeltromler. Det at udvikle/tilpasse emner til kundens designbehov kombineret med vores produktionssetup spiller også i dag en stor rolle. Kunden får på den måde en optimeret pris og funktion,« forklarer Vagn.

Vagn startede ud som vores første konstruktør, og siden da er antallet af kunder, maskiner og kollegaer steget eksplosivt. Han er respekteret for omfanget af sin viden og ekspertise, sammen med hans venlige tilgang til mennesker, projekter og opgaver. Vagn er ligeledes en god kollega, altid hjælpsom, og altid med et smil på læben.

 

En værdsat medarbejder

»Vagn er en værdsat medarbejder der igennem årene har udvist en stor grad af fleksibilitet og forandringsparathed og som har hjulpet med at løse mange af vores kunders udfordringer. Vagn var vores første konstruktør og ud over en god portion kreative evner var det dengang nok med et tegnebræt, skrivebord og en stol. Dengang var han ikke bare konstruktør – han havde flere kasketter på og deltog bl.a. på messer og ved kundebesøg. Du har været en stor del af grundlaget for vores nuværende strategi og et godt forbillede for kommende generationer i hvordan vi skaffer nye projekter ved at tilbyde vores know-how med udvikling af komplekse metalemner. Tak Vagn, for din indsats og engagement i alle disse år – først som konstruktør og nu som teknisk salgschef. Vi sætter stor pris på dig og din dedikation til Stansomatic. « – Søren Bahnsen, administrerende direktør og mangeårig kollega

 

Problemknuseren

Med 40 år hos Stansomatic har Vagn været med ved både op- og nedture, men klare højdepunkter for Vagn er karakteriseret af maskininvesteringer og kunder. Vagn husker blandt andet da vi købte vores første Haulick presser i 1993 og at vi fik flere store kunder i løbet af 90’erne og 00’erne. Han nævner også 2006 og 2012, som særlige år, hvor vi i 2006 får kontakt til de første medico-kunder og i 2012 indfører reel-to-reel plastomstøbning af vores metalemner.

Vagn nyder sit job og sine kollegaer, fordi der hele tiden er nye udfordringer, når man arbejder man teknik og design. Vagn er også blevet afdelingens problemknuser, der tager sig af de mere besværlige projekter.

»Folk kommer til mig for gode råd, hvis de har problemer med en eller anden opgave. Jeg kan godt lide at finde ud af, hvordan sådan noget kan løses,« siger Vagn.

 

Seniorordning

Hos Stansomatic gælder det også om at sætte medarbejdere i højsædet, så vi har en seniorpolitik, som blandt andet gør, at Vagn kan arbejde på deltid og på den måde stadig være med til at løfte vigtige opgaver i virksomheden.

“Udfordringer har der altid været masser af og læringskurven har været stejl, så jeg har aldrig haft behov for at søge nye udfordringer andetsteds.”, forklarer han med et smil.

Vagn har indtil videre været i dette job i 40 år, hvor hans gode indstilling til forandringer har sat sit præg på virksomheden i en positiv retning. Han har hver dag fokus på at overlevere sin viden og guldkorn til R&D Manager, Stig Horsted, som allerede har fået personaleansvar i konstruktionsafdelingen og overtaget projektledelsen.

Jubilæet fejres ved en lukket reception den 27. oktober 2023.